Saturday, 13 October 2012

RESTOREN URAT KETING (UK), BANGI..

Ni semua pengaruh tengok Iqram Dinzly dalam program JJCM tu. Nampak macam sedap giler mase dia makan sup tu. Aku pulak memang hantu sup perut, tak kesahla perut lembu yang warna putih tu atau perut muda tu..peh!!! Terus teringat kat ayah aku yang suka masak sup dan suka buat kerabu perut sebab anak-anak dia suka makan..(tibe-tibe rasa nak balik kampung je...huhu)

Member pun tak pernah pergi restoren tu tapi dia terer sket bab-bab jalan area bangi tu. Kira dia macam gps aku la dan kitorang selalu plan projek JJCM ni. RESTOREN URAT KETING ni terletak kat SEKSYEN 7, BANGI. Bangunan belakang tu ada kedai nasik kukus pulak, bau ayam goreng berempah dia menusuk ke kalbu, sedap weh!!

Tapi tu mungkin next plan JJCM kitorang la, sebab hari ni punya plan nak makan sup urat keting tu je.

Kat area situ memang banyak sangat kedai makan, macam-macam ada, memang saingan tu sengit la.
Aku order sup urat keting campur perut putih je sebab perut muda yang aku teringin tu belum masak lagi time ni, malas nak tunggu sebab perut dah lapar

Check harga dulu...hehe
tak tahan tengok menu nih..terutama sup perut muda tu...peh!!
Ini sup urat keting + ekor = RM9
Member punye nih...
Ini sup urat keting + perut = RM8
Nasik kami, memasing amek udang kunyit..


Okay, secara keseluruhan rase sup tu sedap la, bagi penggemar sup buleh la datang sini sebab ada banyak jenis sup lain. Irfa pernah cakap nak bawak ayah aku makan kat sini time cuti sekolah nanti, harap2 ayah aku suka la..

13 comments:

  1. assalam cikviva..buatkan acik pun teringin nak makan sup..dah le masa hujan2 ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak erna,

      makan sup panas2 memg sedap..

      Delete
  2. Replies
    1. emm...buleh je, nk bawak ayah katanye..

      Delete
  3. rumah abang kak net kat area situ lah.. tapi kak net kurang sikit laa sup urat keting tu... penah laa gak buat review pasal restoran tu... tapi apapun sedap tak sedap bergantung kepada tekak masing2 kan... tapi kalau bulan puasa, lauk pauk kat situ meriahhhh...

    nak masakan kelantan trylah restoran NASI BERLAUK jiran dia tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak net..
      balik tu dia citer sup urat keting tu kena ngan tekak dia tapi bolehlah..terus saya takde mood nak pegi.tapi kalau mak ayah dtg cuti sekolah ni nak bawak diorang kesana.yelah..mgkin tekak kita x sedap tp sedap kat tekak org lain.ayah suka sup tu psl klu tgk sup teringat kat ayah

      Delete
    2. Dear Kak Net,

      Sy setuju sedap o tak bergantung pd tekak masing2. Selalu jugak, bile kite ckap sedap, tapi org ckap x sedap..
      Sy ade perasan restoren Nasi Belauk tu, kat belakang die kan..bleh jugak try nanti.

      Delete
    3. kalau kak net kata sedap,haruslah cuba nanti ;)

      Delete
  4. nak kata tak sedap tu tak adil laa kan...
    apa yang akak boleh cakap..boleh lah.... cuma kueh dia tu agak cair dan rempah agak kurang jika nak dibandingkan dengan sup ekor yang akak makan kat usj tu atau sup gear box kat restoran jaring depan sunway piramid....haa mcm tu lah...
    tapi kalau nak dibandingkan dengan sup restoran ani sup utara tu, sup kat Urat keting ni lagi sedap laaa...

    tapi irfa trylah dulu..tak try tak tahu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..sebab kuah dia asing kan, bile kite order bru die campurkan kuah dgn isi, so mybe die tak sebati nga kuah dan lagi satu x pedas sbb xde sambal kicap...hehe..tapi kira okay la jugak rase dia.

      Delete
    2. senang citer sup ayah kita buat lagi sedaplah ;)

      Delete
  5. dh try kat sini..ari tu dia trlebih gram dlm sup..msin..huhuu..kat blkang tu nsi kukus kdai bru..o.k laa..tepi kdai nsi kukus..restoran berlauk..ok jgk..

    ReplyDelete
  6. Kedai nasik kukus tu....bau ayam goreng berempah dia...... perghh!! Insyaallah kalau pegi bangi boleh mkn situ pulak

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺