Saturday, 17 November 2012

Karipap Sardin Di kala Maharaja Lawak Mega...

Malam tadi sambil melayan MLM (bukan Multi Level Marketing ye...) tapi Maharaja Lawak Mega 2012 sempat jugak sambil2 tu housemate buat KARIPAP SARDIN. Aku pun tumpang la belajar nak buat kelim tepi tu, susah rupanya...huhu.. yelah dulu2 mase kecik mak buat karipap pakai acuan plastik tu je, jadi aku punye hasil tangan takde dalam gambar la sebab buruk kan jadi taknak expose...huhu. Sebenarnya dalam diam aku tabik spring dan kagum dengan housemate aku sebab dia ade terpiker dan pandai buat karipap dan juga  masakan lain seperti mee sup, laksa penang, kari ayam, tomyam, asam pedas...bla...bla...blaa...

bahan2 nya seperti di atas..
tu dia..giant currypuff...hehe

Okay, sekarang nak cerita pasal Maharaja Lawak pulak. Tahun ni ada 11 grup yang masuk bertanding. Ramai peserta dari musim lepas, dia macam recycle la, tapi banyak dah tukar2 grup la. Mase awal2 tu ade pentas prelude yang tunjuk grup yang masih reserved, tapi mase perform aku rase grup ketiga tu lagi okay kot, tapi kenape la grup yang suka buat lawak double meaning tu jugak yang dapat masuk..x paham aku..


Tapi dalam ramai2 peserta tu feberet aku haruslah Jozan, housemate pulak suka Jambu. Tapi yang lain pun okaay laa tapi ade yang macam lawak dorang tak menjadi sangat dan kita pun boleh tengok dari sorakan penonton, ade yang punchline tak sampai, lawak double meaning, lawak sarcastic, lawak yang tak berapa nak lawak dan jugak lawak yang tak paham (kompius jap).

Harap2 minggu seterusnya dorang improve la dan tapi sebenarnya bukan senang nak buat lawak dan jadi pelawak ni, sebab lawak tak leh recycle nanti orang bosan. Kalau jadi penyanyi takpe, selagi ade lagu dorang nyanyi jelah tak kesah lagu orang atau lagu sendiri asalkan menyanyi... 

4 comments:

  1. belum sempat tgk lagi

    lawa gak kelim karipap tu
    kagum mak,nak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan best pun...

      Tu housemate yg buat..kita tukang tgok je...heheh... #kagum

      Delete
  2. eh pandai gile hosmet ko buat tu dik....cantik klim nyer...akak ni name anak dah 3 tapi mmg failed bab2 nak mengelim ni...so kekdahnye pakai jek laaa yg acuan tu hahaahahah.....bertuah le sape kawin ngan hosmet ko tu dik...pandai memasak...ko pun leh belajar2 ngan die tuh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu...tulah...pkai acuan lagi senang....
      Mne ade mase blajar kak...maklum ler bz..heheh

      Delete

Have a nice day... ☺