Sunday, 3 February 2013

BerBBQ di Q THAI STEAMBOAT, NILAI...

Kitorang dah lama plan ni tapi banyak kali postpone. Akhirnya kami merealisasikan hajat kami nak makan steamboat tu malam tadi. Lokasi yang dipilih adalah di Q THAI STEAMBOAT NILAI yang terletak di hadapan Pasaraya GIANT, NILAI. Senang je nak carik..kalau tak jumpa jugak...akak no komen la dik..heheh.


Harga mengikut pakej. Kalau buffet steamboat sahaja RM22++ (dewasa) & RM12++ (kanak2) dan untuk buffet steamboat & sizzling BBQ pulak RM27++ (dewasa) & RM14 (kanak2). Harga tak termasuk minuman ya..

Mula-mula check-in dulu untuk bagi info untuk kawan2 di fesbuk...hahaha


Kami ambik pakej buffet steamboat & sizzling BBQ. Ape yang ade? Ni diaa....gambar dari sini Q Thai Steamboat



Kitorang dapat baik punya port di sudut sebelah air cooler, jadik sejuk je memanjang dan tempat tersorok jadi tiada gangguan dan kami dapat menikmati kesedapan makanan tersebut (sebenarnya malam tu restoren penuh sangat, nasib baik kami dapat jugak meja sebab 2 orang je).






Banyak lagi yang kitorang makan sebenarnya tapi tak sempat nak snap gambar..

Selamat mencuba..

19 comments:

  1. sedap..murah jugak ye..boleh la sekali sekala makan.kalau tiap2 ari kopak la jawabnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish..takdenya nak makan selalu..setahun sekali je kot..heheh

      Delete
  2. kalo makan steamboat time bulan posa lagi best.
    silap2 x berterawih agaknye..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau bulan puasa tak best makan ni nanti cepat kenyang..sebab asik nak minum je..makan bersulam dengan air..tau2 je perut kembung..huhu

      Delete
    2. Berdua tak apa. Kalu berketetapi kopak jg

      Delete
    3. Haha...mmg pun..kalau tank besar cam saya rasenya berbaloi jugak tapi alau tank kecik rasa rugi kot...
      Arini belajar perkataan baru okaeee...berketatapi....terbaik..

      Delete
  3. best mlm2 makan steamboat tak lah heavy sgt. Harga pun berpatutan kat sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Konon tak mkn nasiklah...tapi mkn lauk je berpingan2....hahs
      Harga dia boleh laaa...ebab kat nilai ni maybe ini je kot restoren stimboat yg ade klau tak silap...

      Delete
  4. lebih kurang mcm kat red wok bangi.. tapi part yang tak best bila pakai hot plate tu... lama2 air sup tu jadi keruh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak net,

      memang pun kak..sup jadik keruh..tapi bila dah campur sos ok la jugak..lagipun saya banyak makan yg grill haritu..

      Delete
  5. Replies
    1. biasa je..saje nk melepaskan perasaan..heheh

      Delete
  6. Sedapnya steamboat.. Kalau di JB, Nur suka makan di Restoren D'Terrace (Jalan Kolam Air).

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak penah sampai johor..kesian kann..huhu

      Delete
  7. TheEngineers [COFFEE SHOP]
    Come and get your caffeine fixed here.
    PT 12164, Jalan BBN 1/1 F,
    Putra Point 2B,
    71800, Bandar Baru Nilai.
    Instagram :
    http://i.instagram.com/theengineerscoffee/

    ReplyDelete
  8. TheEngineers [COFFEE SHOP]
    Come and get your caffeine fixed here.
    PT 12164, Jalan BBN 1/1 F,
    Putra Point 2B,
    71800, Bandar Baru Nilai.
    Instagram :
    http://i.instagram.com/theengineerscoffee/

    ReplyDelete
  9. Di kuantan lagi best...anoiq steamboat rm19 je, kanak2 free. Makan selagi boleh..hehe

    ReplyDelete
  10. Tk dapat pun call tok boking, dah tutp ke? Semua no hp yg call semua not in service. Susah gak iklan no dah tk guna

    ReplyDelete
  11. Kuantan kat kedai mana?sbb husband org sana..blh la kami try...huhu
    ada sape2 tahu ke steamboat kat giant nilai bape rm skrang?

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺