Monday, 11 March 2013

Fenomena Kasut Karipap kembali...

Apa kena mengena kasut & karipap??

Kasut karipap adalah panggilan aku dan kawan sekolah dulu untuk kasut jenis Loafers macam ni sebab design depan kasut tu macam kelim karipap...heheh


Aku tengok sekarang kasut macam ni dah kembali menjadi trend untuk anak2 muda-mudi dan jugak ahkak2 dan abam2 sebab sekarang ni dah ada macam kaler sesuai sangat untuk trend colour blocking. Kalau dulu warna yang ada dan orang berani pakai mungkin kaler hitam, cokelat & putih je, tapi sekarang semuanye kalerful dah macam kaler pensil Luna...

Sepanjang pemerhatian & survey yang aku buat di Aeon S2 sabtu lepas....cewah!! Rata2 orang memilih kasut loafer ni dan semua kedai kasut pun memang ada design masing2..






#teringat kat kasut loafer Irfa dulu yang kaler biru gelap tu...masa tu tahun 2000, sekarang dah 2013..

9 comments:

  1. so simpan je kasut ni
    mgkin trend ni akan kembali lagi tahun 2020
    hahaha

    ReplyDelete
  2. cantik kan...kena rembat satu ni...barulah ikut trend...hehehe

    ReplyDelete
  3. sy memang suka pakai loafer..selesa..cantik kan

    ReplyDelete
  4. berani ke pakai kasut lain warna tu he he

    ReplyDelete
  5. akakpun suka loafertu tapi sekarangni kalau boleh ada tumit sikitjre.. kot idak rasa rendah sesangat...
    akakpun rasa beranijer pakai warna warnini tapi husband akaktu tak berapa setuju...

    ReplyDelete
  6. #sis,
    klau tau dlu simpan..hehe

    #cikmot,
    dah rembat satu smlam..next kaler kne tggu gaji lorr..

    #shahzie,
    selesa sangat..tak sakit kaki..konfemm

    #acik erna,
    berani la jugak, smpai kwn penah tegur..kasut kaler2..haha

    #cho zila,
    saya mmg suka pakai kasut flat tu sebab suka loafer ni..walaupun orang ckap kena pakai yang ada tumit sket kan..cik asben taknak akak nampak menonjol kot..hehe

    ReplyDelete
  7. haha..kasut karipap!! :) *teringat plak zaman sekolah dulu*

    ReplyDelete
    Replies
    1. #sapphire,
      awak pun panggil kasut karipap ke?? same laaa =)

      Delete

Have a nice day... ☺