Thursday, 18 April 2013

Aroma Budu di pagi Khamis..

Pepagi dah sarapan nasik lemak rendang kerang yang berharga RM3.50 sebungkus. Dah lama nak berenti gerai tu tapi memandang gerai tu kat hotspot so agak susahlah aku nak menyinggah. Okay, tapi aku bukan nak cite pasal nasik lemak tu ye, just nak share apa yang dinamakan appetizer iaitu penambah selera...weeeeeee


**Maaf ye..sila abaikan tupperware budu yang comot tu...hehe**

Masing2 pakat bawak sorang satu, aku bawak tempoyak jelah. Tapi yang aku buat teruja tu sebab walaupun aku kelate mari tapi aku tak pernah tengok pulak selama ni ade jual budu yang dipacking macam gambar kat bawah ni..dah macam air ribena la pulak. Actually budu ni dengan budu botol satu kompeni iaitu budu @ pati ikan bilis cap ketereh, so ofcos la rasa dia WOW!!!


#Lepas makan, masing2 sambung kerja tapi kejap2 cium tangan sebab aroma budu & tempoyak tu melekat kat hujung2 jari..haha

17 comments:

  1. EH!AI PUN KELANTAN MARI
    TP X PENAH TGK PACKING BUDU SPESIS AM RIBENA PUNYA
    KITA SEKAMPUNG KE?

    # X LAWAK..LALALALALA
    BARU SEMALAM MAKAN BUDU

    ReplyDelete
  2. wow! impressive! baguslah depa buat packaging mcm ni... bisness traditional yang telah di up kan... bagus bagus....
    tapi akak dah lamaaaaa tak makan budu... kalau dapat makan, confirm... nasi 2 pinggan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..akak mesti tak berapa gemar kan, saya pun takde la selalu, kekadang la makan kalau teringin.

      Delete
  3. dasyatnya...hihihi.. akk xmkn budu dgn tempoyak...

    ReplyDelete
  4. waaaaa...beli mana.beli mana..hihi..

    ReplyDelete
  5. eh..x ajin kelih budu daley supik gitu tu...pelik ni.hahahah

    ReplyDelete
  6. alamak sedapnyer... der tempoyak dan budu m... memikat hati nan laponi...

    ReplyDelete
  7. hari ni pose,,terpandang bekas budu yg comot tu pun terliur..hihihih

    ReplyDelete
  8. ish3!! pecah dah air liur den...
    *** you're still the one tu skg nih chea rin dengan han joon tu dah kawin.... kesian kay soong yung... mmg geram giler tgk citer tu.... tapi ade part yg kelakar2 gak... hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAJAR ..malam tadi lagi bengam..buleh tggl bini ops ex bini sbb nak balik jumpa bini baru (takut chaerin bunuh diri kot)
      dan..jeng jeng malam tadi dah scene atas katil
      sakit hati betul..lambat lagi nak abis ni.huhu

      Delete
    2. hish...kena tengok la pasni..dah la KOA dah abis tu..

      Delete
  9. Budu pembuka selera td tgh kat opis ada kwn bawak umpphhhh sedap tue

    ReplyDelete
  10. Mesti sedappppp budu ni ;) hee

    ReplyDelete
  11. kita suka makan budu walaupun kita org penang, siap pesan stok budu lagi bila ada org p kltn he3..pack baru nie untuk pasaran luar kot, mudah sikit tak pecah botol...tapi tak pernah jumpa lg pack camtu kt pasaraya.

    jemput join contest

    http://izyanty.blogspot.com/2013/04/giveaway-contest-izyanty-collection-2013.html

    ReplyDelete
  12. salam..singgah sini :)
    tak prnah mkn budu lg.. hehe

    ReplyDelete
  13. wah, x sangka jugak budu pun dah ada dalam plastik yg boleh picit tu..style..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula pasal..akak tu beli kat kuantan tapi cap ketereh jugak.

      Delete

Have a nice day... ☺