Wednesday, 3 April 2013

Ending Rindu Bertamu di Abu Dhabi..puas hati ke tidak??



Aku follow cite RBDAB ni tapi kadang2 tu miss jugak, tapi takpe tonton kan ada..heheh..
Okay, meh aku cite apa yang jadik semalam.

Firdaus (Fahrin Ahmad)
Faiz (Shah Jaszle)
Fariz (Aiman Hakim)
Fatin (Fouziah Ghous)
Fifi (Shatilla Melvin)

*Kalau perasan semuanya bermula dari huruf F kan..

Konfem la yang Firdaus tu anak luar nikah Salina & Hj Ilham, so Firdaus & Fifi tu adik beradik cuma berlainan ayah..patutlah nama Fi..Fi..jugak..hehe. Hj Ilham dah suruh Salina gugurkan kandungan tapi Salina tak sampai hati jadi dia tipu cakap dah gugur, dia berpakat dengan mak bidan. Lepas bersalin Salina tinggal kan baby (Firdaus) tu kat depan rumah Hj Ilham. Sebenarnya Salina dah taknak bukak cite lama tapi sebab Hj Ilham dah halau Firdaus so dia buat plan untuk jatuhkan Hj Ilham..(tak tau la betul ke tidak)

Faiz & Fifi meninggal sebab eksiden kereta. Tapi masa tengah nazak tu, Faiz sempat bagitau Hj Ilham yang Firdaus tak bersalah dan sebenarnya dia yang perangkap Firdaus dan Ain dulu. Hj Ilham menyesal dan terus sakit jantung tapi tak mati, dia masuk hospital je. Firdaus datang jumpa Hj Ilham dan mereka saling bermaaf-maafan..huhu

Firdaus kahwin jugak dengan Fatin akhirnya. Berbaloi la Fatin tunggu sampai 5 tahun. Adam tarik diri sebab dia tau Fatin masih cintakan Firdaus...kesian kat Adam...kenapa kau baik sangat hah????

Miera pulak balik Abu Dhabi, mungkin nak habiskan studi dulu pastu baru balik Malaysia kot. Fariz cakap kalau ada jodoh antara mereka tak akan kemana..

Happy ending untuk Firdaus dan Fatin...(sila tepuk tangan...hehehe)

#Cite melayu dah 2/3 kali habis tapi cite Cucu Menantu tu tak habis2 lagi..caner??

16 comments:

  1. cita melayu kalau ending mesti ada yang mati..senang cerita hehehe

    agak2 kalau betul2 realiti, ada ke laki macam adam?senang je lepaskan pompuan utk laki lain

    ReplyDelete
  2. hui..sabarnya fatin tunggu... zzz
    tak tgk sgt citer nih. sbb tak suka watak isteri firdaus tu di awal2 cerita. hehe

    ReplyDelete
  3. Kesudahan yang boleh diagak, kan? :)

    ReplyDelete
  4. Tak pernah berkesempatan pun tengok. Sebab baru balik kerja.

    ReplyDelete
  5. tak pernah tgk....tak leh komen...

    ReplyDelete
  6. #zie,
    ntahlah..baik nau adam tu..tapi kalau takde cinta susahla jugak, amik masa nak jatuh cinta..

    #4feet,
    same lah, saya pun tak bpe minat ngan pelakon tu..hehe..

    #kakcik,
    biasala cite melayu..nak tutup cite, matikan je watak2 dalam tu.

    #nealopah,
    takpelah dah habis pun...

    #kuazue,
    :)

    ReplyDelete
  7. ending dia mcm dah boleh agak yg part fatin ngan firdaus tu,sbb tgk masa kandungan ain tu bermasalahkan..
    tak bestnyer yg jahat tu mati,bagi la lain sikit..hehe

    ReplyDelete
  8. nory tak tengok ending citer ni....
    nasib baik cik viva dah tolong citer kan...
    hehehe..
    time kasih taw...

    *oh yer, tenkiu follow nory, nory pon dah follow semula...salam kenal

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal, tahniah sbb jadik kawan saya yang ke 60..hehe..

      Semalam nak termiss jugak sebab tertido, tapi nasib baik kakak tolong wake up call...

      Delete
  9. tulah ending tu dah tau fir kwin ngan fatin hahaha
    tp k.el xleh agak yg fir tu anak luar nikah en. ilham hahaha
    mula2 mmg x tgk cite ni mcm x best..
    tp lama skit baru layan tu pun pas tahu fir kena fitnah ritu kan

    ReplyDelete
  10. baru nak apdet tpi x jdlah..sebab malas nak mengarang :)
    paling tak tahan hj ilham dan salina masa muda
    #salina pakai kain batik baju masuk dalam.haha

    ReplyDelete
  11. cucu menantu tu mak lisa suke bebenor nengoknya... ntah kenape.. huhu

    ReplyDelete
  12. #el,
    dah jodoh fir & fatin..mula2 tak follow jugak, tapi akak2 opis dok sembang pasal cite ni terus tersangkut..hehe

    #sis,
    mane sempat nak mengarang, kate pegi tengok Anugerah Staff Popular..hahah

    #lisa,
    biasalah acik2 mesti suke cite indon..saya pun layan jugak stgh jam pertama cite tu hari2...heheh

    #mamaaryan,
    emmm...saya oun agak camtu tapi mase tu fatin belum jumpe adam..wpun pelakon yang jadik adam tu tak sehensem FA tapi dia baik jugak..huhu

    ReplyDelete
  13. ending tu dh agak awal lagi..musti kawen gn fatin zaharah punyer..hikkss:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, betapa kuatnya jodoh dorang..akhirnya bersatu jugak =)

      Delete
  14. Comel2 semua pelakon dalam drama ni.. Hihi

    ReplyDelete

Terima kasih sebab kerana sudi singgah & jangan lupa tinggalkan komen anda ye. InshaaAllah CV akan menyusul ke blog2 anda pula... #PrayforMH370