Thursday, 30 May 2013

Fast & Furious 6...giler ahh!!

Semalam petang aku sempat pergi tengok movie yang tengah hot & spicy sekarang ni iaitu Fast & Furious 6 (lakonan Paul Walker, Vin Diesel, Dwayne Johnson aka The Rock, Michelle Rodriguez, Luke Evans)...perghh!!


Takde ape nak citer sebenarnya sebab aku pun dah lewat sejam semalam..tunggu housemate balik keje lambat sebabnya aku dah terbeli online tiket tayangan pukul 4.50..member habis keje pukul 4..camno??


Apa yang aku boleh rumuskan kat sini citer FAST & FURIOUS 6 ni memang best, terbaik, saspen & mendebarkan. Paling saspen scene yang masa geng Shaw (Luke Evans) nak ambush kontena kat highway tu & scene yang kat runaway bergasak dengan kapal kargo tu sampai meletop. Masa ni sedey jugak sebab awek Han (Sung Kang) tu mati masa nak selamatkan dia..tercampak dari kereta..huhu.

Ending cerita tunjuk pulak scene kat Tokyo, tetiba John Statham muncul langgar keta Sung Kang, aku rasa mungkin dia akan jadik watak jahat dalam sequel Fast & Furious 7 nanti kot..

Tapi sepanjang sejam kami tengok tu, perkataan favourite yang secara otomatik terkeluar dari mulut kitorang ialah "FUH!!  GILER LAH"

#Anyway, sempat lagi makan fish & chip dalam hall tu..heheh.

26 comments:

  1. fuhyooo best ea cite F6 ni..
    ermm xdpt kut nk tgk kt wayang
    donlod lah no

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun nak download sbb tak tengok sejam pertama..huhu

      Delete
  2. aku tak sempat lagi tgk citer ni...tapi F&F yg dulu2 mmg aku follow...

    yg best, semua hero dlm citer ni, feveret actor aku...heheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy tak follow pun..tapi yang dulu2 ada la tengok jugak..hehe

      Delete
  3. Anak-anak kakak nak tengok inilah tapi kenapa umur 18 kebawah tak boleh ye cuba jelaskan pada kakak. Kesian mereka semua hampa tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie,
      Memang tak bagus pun untuk tontonan kanak2..sebab ada aksi ganas..hehe

      Delete
  4. lama tak singgah sini..blog background dh berubah..

    Fast & furious 6? wooww..mmg takkan miss citer ni mmg best..kalau mcm tu kena terjah panggung nih :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa..npe lame tak datang umah? mesti umah kita tak best kan..huhu

      Delete
  5. samalah dengan kes kitorang ritu, tapi takdalah sampai sejam, adalah kot dalam 10 minit camtu...tunggu kuar yang brrip, download untuk tengok balik 10 minit yang terlepas tu, huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orga,
      Okla termiss 10 minit je drpd 60 minit. First time kami buat keje gila nih..haha

      Delete
  6. Saya pernah tengok siri yang pertama dulu. Tapi kenapa kan setiap cerita barat yang macam ini mesti ada watak tempelan perempuan seksi yang mengada-ngada?

    Macam The Transporter 3. Bagi saya kalau watak perempuan gedik tu tak de langsung pun memang tak ancam jalan cerita la. Tukar je dengan watak budak kecil perempuan, lagi best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. t.a.t.a,
      Itulah yg saya tak paham, kenapa cite omputeh nak kena ada pompuan seksi gitu. Mula2 sy igtkan takde pun scene seksi2 sebab sy kan tengok sejam kedua je. Tapi adik ckp ada la scene 18sx masa awal2 tu...omg. Patutlah budak2 bawah umor takleh tgk cite ni..huhu
      #cite melayu skang pun nak ikut style dorang ni jugak..aptb

      Delete
  7. dah tengok jugak.. memang best! x sabar tunggu yg ke 7 pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai tggu yg ke 7 tu sebab nak tengok John Statham tu..

      Delete
  8. 6 yg paling bes. Patut pasang tali pinggang sms menonton kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi..
      hahaha..kalau 3D mesti rasa nak tercampak dari kerusi..

      Delete
  9. Teringinnya nak tgk.. mesti best giler ni kan.. kalau tak mcmn boleh kluar giler ahh... kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..memang giler awk. Nak tercabut jantung saya.. =D

      Delete
  10. mmg best tapi tak sompek lagi... jgn la dah habis nnti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. K.Mulan,
      Budak2 bawah umor takleh masuk tau...ade scene tettt...hahah

      Delete
  11. tak terkejar dah series fast n furious nih...skrg dh 6 dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, sebab saya pun tak follow sangat..ni pun tetiba pulak tergerak hati nak g tengok..hehe

      Delete

Have a nice day... ☺