Wednesday, 15 May 2013

WW :: Koyak sikit je..

Semalam petang aku buat kerja2 menyelamat lagi, pick up Irfa yang sehari suntuk pergi imigresan nak renew passport. Cerita pasal kejadian "sehari di kantor imigrasi" mungkin di apdet oleh beliau pada Jumaat nanti, nantikan ye...hehe.

Hari ni aku nak story pasal anak buah aku, si abam tu. Mesti akak aku marah ni aku cite pasal anak dia nih...hahah. Maafkan saya..huhu

Kejadian ini berlaku petang semalam sebelum maghrib. Dengan penuh mukaddimah yang panjang lebar si abam bercerita sambil memegang beg baju dari rumah pengasuh....bla..bla..bla. Kitorang dengar je dia bercerita, kemudian akak aku terus teka..

Kakak : Kenapa? baju koyak ke?
Abam   : Emm... koyak sikit je..
Kakak : Mana, nak tengok..

Abam terus bukak beg baju dan kemudian hulur baju sekolah kat kakak aku dengan muka yang cuak tapi masih tersengih dengan harapan tak kena marah.

Hurmm...korang rasa kakak aku hangin ke tak bila tengok baju sekolah rupa macam ni??


Sebesar poket okayyy...


#kelakar tapi kesian...takpelah, dah nama pun budak lelaki memang lasak lah kot..

13 comments:

  1. betul tu..budak lelaki.. he he..
    tau dah macam reaksi kakak CV tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..akak ni, cam tau2 je ape respon irfa time tu..wakakaka

      Delete
  2. hehe... budak lelaki memang lasak CV ..kalau boleh x mau nya dok diam..sabor jela..budak2 sedang membesar :)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Tula pasal, tapi kakak cakap pakai je baju lain smpai jadik belacan..haha

      Delete
  4. macam tak berbaloi nak tampal...hahaha

    ReplyDelete
  5. sikitjer yer...tak perla...anank-anak lelaki memang gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, saya pun cakap kat kakak, sabor jelah.

      Delete
  6. Tedi takde pun ganas cenggitu.. hehe.. camner leh koyak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..katanya tersangkut kat besi pagar kot..entahlah.

      Delete

Have a nice day... ☺