Tuesday, 18 June 2013

Eksiden lagi..huk alohh..

Panasss!!!!!!

Sejarah berulang kembali petang semalam. First time jadik masa raya puasa tahun lepas baca disini..

Semalam masa aku on the way balik kerja, macam biasa aku akan lalu jalan pekan tu. Plan nak singgah cuci keta dulu sebelum balik rumah sebab kesian kat cikviva dah lama tak pergi spa..debu dah setebal 5 inci dah..hehehe

Jalan tu agak bizi jugak la tapi aku dah ikut peraturan jalan raya yang ditetapkan. Sambil dengar lagu Putih-Putih Melati, aku pun bagi signal siap2 lepas tu ambik la line tengah..tengok jalan depan dan belah kanan dah clear aku pun terus la membelok..sekali kebabomm!!!! 

Ada satu motor dah hentam keta aku dari tepi sebelah kanan..dia cuba potong tapi nasib tak baik terus terlanggar keta aku..Ya Allah....Perasaan aku time tu terkejut sebab kena langgar, takut kena maki dengan budak motor tu & malu sebab boleh eksiden tengah jalan yang bizi tu..huhu

Mamat tu bangun terus alihkan motor dia ke tepi, aku pun sama sebab dah memblok jalanraya..kitorang park kat depan carwash untuk urusan seterusnya..u kiss u pay..heheh. Aku dah gigil dalam keta tu sebab takut. Tapi selepas berjaya tenangkan diri beberapa minit kemudian aku pun keluar & cite2 la sikit sementara tunggu abang aku datang.


Bumper plastik so tak pecah sebab dia langgar dari tepi..


Abang aku sembang2 dengan budak motor tu pastu siap bagi kad bagai. Mamat tu mengaku dan setuju nak tanggung kerosakan keta aku, so kena hantar bengkel pastu nanti claim balik kat dia..Alhamdulillah..

Lokasi : Simpang carwash
Waktu : 6 ptg (waktu Malaysia)
Mangsa : Kereta Viva & Motor (tak tau jenama)
Kerugian : Tak pasti (ketuk body, tukar tangki air wiper..blablabla)
Kesan : Terpaksa tumpang orang nak pergi keja pagi ni..huhuhu

#kena tengok kiri kanan dulu baru boleh melintas @ membelok okayy...

35 comments:

  1. serik tau kalau eksiden miden ni..
    huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya serik jugak..tapi dah terkono..huhu

      Delete
  2. nasib baik tak ada apa-apa kan...

    ReplyDelete
  3. Ya Allah...nsb baik xde apa2....

    ReplyDelete
  4. Kalau dah nama pun accident memang salah satu tak sengaja. Nasib baik budak motor tu nak mengaku salah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mujur sangat dia ngaku salah..saya bukan apa risau kalau terlanggar mat rempit..tak tau lah apa akan jadik masa tu.

      Delete
  5. add la mamat tu kat fb
    xpun boleh smbung kat we chat
    hahaha * gelak setan tanduk 3*

    ReplyDelete
    Replies
    1. emm..jadik bahan kat grup chat #sepcahketing..haha

      Delete
  6. nsb baik xde pape....cuak jugakkan bile jd mcm nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuak giler awk sampai gigil dalam keta..huhu

      Delete
  7. Alahh...sian pada Cik Viva tu..tapi tak per..sikit je kan..yng penting pemandu selamat :-) nasib baik penunggang tu yg salah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM,
      Pemandu okay tapi trauma sket..kalau ingat balik rasa macam nyesal je singgah carwash tu...huhu

      Delete
  8. samalah kita cv...baru last week ada orang cium bontot keta jugak, so u kiss u pay lah, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh...yeke.
      Kalau nak bayar takpelah..kalau taknak bayar, kita kena report polis..kita kena denda jugak kan?

      Delete
  9. seram lak dik oi, mmg slh dia lah kan, itu yg akak seram ngn motor, mule2 tgk dia takde, tgk kali kedua ada pulak... diaorng selalu suke cilok2...

    nsb lah abg ada n boleh dtg, n bdk motor tu pun kire ok tak ngamuk2 or maki2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..dorang ni macam chipsmore..jap ada jap takde..
      Abg saya ckap kena alert dengan titik buta..amenda tu ye?? huhu

      Delete
  10. nsb baik dua2 selamat..
    pasni kena lebih berhati2 yer...
    hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah..insyaAllah. Tak berani dah nak masuk simpang gitu..fobia.

      Delete
  11. alahai dalam kita berhati2pun kadang kena gak kan... ituler yang payahnyer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memamg pun, kita dah berhati2 ni, skali orang pulak wat hal tak pasal2 melibatkan kita sekali..ish ish ish

      Delete
  12. mmg cuak bla kes eksiden ni..ayu pnh rsa gk.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penah jugak ke? hahaha..samalah kita..

      Delete
  13. Dah nak kenakan cik Viva...nak buat camne...lepas ni try baca doa naik kenderaan ...moga allah tolong ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa...tulah pasal. Lupa nak baca doa naik kenderaan.. biaseee dia tu.

      Delete
  14. salam kenal dr dochland..:)
    mmmm nasib baik dedua orang tak ada apa2, alhamdulillah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal..
      Syukur pada Allah..tapi sedey la jugak bila tengok keta macam pas kena jerawat pasir lepas kena ketuk bodi..huhu

      Delete
  15. uii memang tensen kalau eksiden.ni kira ok la mamat tu nak bayar, kalau yang jenis langgar lari memang hangin la kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tulah abg saya risau kalau terlanggar mat rempit..tapi kan caner dia nak lari sebab motor dia takleh start mase tu..hehehe

      Delete

Have a nice day... ☺