Monday, 10 June 2013

Hari Ahad yang indah...

Pagi2 abang aku miskol, aku abaikan saja sebab kalau penting dia akan kol balik kann..okehh

Pukul 11 dia kol lagi, kali ni aku jawab. Apa cer??

Bro  : Kat mana?
Aku : Umah..kenapa?
Bro  : Ada pg mana2 tak arini?
Aku : Emm..takde kot. Kenapa?
Bro  : Tolong jaga budak2 boleh? Kitorang kena keja ni. Tolong jaga kejap je dalam 2/3  jam..
Aku : Hurmmm...okay lorr

Aku pun setuju jadik kidsitter tapi dengan syarat hantar bebudak tu kat umah aku supaya senang sket aku nak monitor dorang. Dahlah aku baru je plan nak pergi lunch kat nasik Kandar Lawood dengan housemate jadi aku terpaksa lah bawak bebudak ni..nasib baik dorang semuanya GOOD.

#Tapi semalam jatuh saham la sebab nampak aku bawak anak2...hehehe

Kebetulan pulak adik lelaki aku kol ajak pergi makan nasik Kandar tu jugak..pucuk dicita ulam mendatang so dia yang belanja kitorang makan..Terima kasih Ichik..hehe.


#Actually takde la sampai tengah hari pun jadik kidsitter sebab lepas maghrib baru mak dorang datang ambik..sebab aku terrrbawak dorang balik umah Irfa semalam..hehe

33 comments:

  1. Replies
    1. suka hajar dapat jumpa dorang..dia panggil aji n eris

      Delete
  2. hihihi bkn selalu jd kidsitterkan.. comel ank buah tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. emm..yelahkan, bukan selalu tu yang sanggup..kalau selalu tak lalu jugak..huhu

      Delete
  3. amik pengalaman jaga anak2 buah ok gak tuh... tp kalu diaorg behave nk bwk pg mana2 pun takpe... senang nk jaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu2 masa belum keje tolong akak jaga anak buah jugak..sekarang dah ade life sendiri mmg jarang la wat aktiviti camni..

      Delete
  4. Replies
    1. comel sangat...(tangan kedada)..hehe

      Delete
  5. glamer betul nasi kandaq lawood tu kan...sana sini saya baca kat blog....nakgi try la ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mau tak glamer...jap lagi JJCM gi situ pulak promote..full house kalau lunch time..

      Delete
  6. kalau anak buah secomel itu akak pun nak jaga..
    good girl and boy lagiler boleh..
    sekali2 asah bakatkan cik viva...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uihh...sy mmg ada bakat jaga budak sebab dulu saya pernah jadik baby sitter anak buah...hehe

      Delete
  7. Kalau kakak suka dapat jaga budak-budak comel.
    Dapat main dgn mereka satu terapi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorang bawak mainan sekali tu yang hokay..kalau tak bergaduh saje..hehe

      Delete
  8. Comey rrr anak-anak instant tu... sonok gak jadi mommy instant hehehe

    ReplyDelete
  9. MASYALLAHH.. baiknya auntie.. u r like my sisters.. masa my kids kecik2 and i need to go somewhere mmg adik2 tolong jagakan.. so helpful. insyallah nanti depa will good to u.. i m very sure.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak yan,
      InsyaAllah dorang akan selalu ingat saya..makcik dorang yg sangat bestt..hehe

      Delete
  10. makcheq baik kan?hehe
    2 minit je makcheq baik
    buat hal kalu.tumbuh tanduk

    ReplyDelete
  11. tak pe dah besar diarang tuu..kalau baby susah jugak nk jaganya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau baby kena antar nursery la kot...dorang pun tak yakin saya buleh jaga..haha

      Delete
  12. oklah diorg pun dah besar..xdelah ssh sgt nak jaga
    hahah jatuh saham ea..padan muke!!!kehkehkehkehhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kan, anak buah tu saje je nak mesra dgn housemate masa kat kedai tu..siap mintak suap lagi..bengkak pulak ati ni..segan la nti kawan cakap ape pulak kan...

      Delete
  13. lama rasanya lisa xjnguk blog CV...agak bz dan xsmpat bkak letop pun..hihi...

    psstt..best jd kidsitter..hee... da besar2 anak buah cv..comel2 je... ;)

    ReplyDelete
  14. cutenyer dedua tu...mesti seronok main2 ngan dierangkan...

    ReplyDelete
  15. wahh dh pndai ni..hehe..t ada anak sndri tak yah bljr dh kan..hihi..rjin2..

    ReplyDelete
  16. bagus dpt makcik mcm ni...
    harap2 makcik tak garang la...hahaha...

    ReplyDelete
  17. before kawen nasib kite sama..selalu kene jaga anak2 buah..hehehe

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺