Monday, 8 July 2013

Ending Teduhan Kasih & Sebenarnya Saya Isteri Dia..

Ending Teduhan Kasih


Happy ending tapi bagi aku balasan untuk perbuatan Ayu & Kak Long tu macam tak tragis sangat lah..

Macam tak logik bila suami kaklong bawak balik isteri baru camtu je...selalunya drama buat scene dorang macam terkantoi kat shopping mall bila kaklong terserempak dengan suami n madunya....

Pastu ending just tunjuk kaklong tengah masak n basuh baju sambil membebel...gitu je????

Ayu pulak bila dah terkantoi dengan Ehsan kat kelab tu terus ke blah camtu macam tak bersalah....pastu tunjuk dia kena langgar keta than jadik gila...gitu je balasan dia????

Mak tiri Iffa memang dah insaf, oklah kan...org tua takkan nak bagi pembalasan teruk sangat kot...kesian laa dah la dia kena potong kaki aritu..hehehe

Iffa & Ehsan pulak dah bahagia..Iffa dah sarat mengandung dan dah nak bersalin....tammat..

Ending Sebenarnya Saya Isteri Dia


Happy ending jugak bila Firash & Shaf dah berbaik dan Shaf pulak dah disahkan pregnant..

Rania jugak disahkan mengandungkan anak luar nikah jadi mama dia cuba gunakan alasan tu untuk perangkap Firash.

Plan Rania & mamanya nak sabotaj majlis persandingan Firash & Shaf tak menjadi bila abang Rania iaitu Raimi kantoikan plan dorang.

Rania kena tahan polis sebab gagal hadirkan diri ke pejabat agama selepas dia kena tangkap khalwat dengan dua penculik yang dia sendiri upah untuk culik Firash.

Yang aku musykil tu bila kawan2 dorang cam takde pape reaksi pun bila pegi majlis tu..takde lak tunjuk memasing terkejut bila tahu yang dorang berdua ni sebenarnya dah kahwin....gitu je???

Sebenarnya aku tak bape minat sangat dengan pelakon yg jadik Rania & mama Firash tu sebab macam takde eksperesi...marah ke sedih ke..macam sama je..huhu...

#Drama apa pulak pasni yang akan meletop kat tv sekarang ni ye?? Adakah drama Ramadhan Yang Hilang??

14 comments:

  1. drama ramadhan yang hilang tu biras sue yang buat skrip citer tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh..yeke.Drama tu best, sedey tapi Delisha tu bila dah besar jadik jahat la pulak kann??

      Delete
  2. Assalamualaikum...
    singgah pagi isnin

    ReplyDelete
  3. dua- dua cerita ending tak best. stress je tgk. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Saya setuju. Baik la baca buku nya dari tengok drama. Lagi menghayati.

      Delete
    2. PM,
      Takpe layan je sebab kite takde aktviti pun bila dok rumah..selain main candy crash..hehe

      t.a.t.a,
      Tapi novel malas nak baca, kena ikot mood..

      Delete
  4. i x tahu apa2 psl citer ni
    huhu
    # mooddramakoreasokmo24jam

    ramadhan yang hilang
    teringat ko gayah

    ReplyDelete
    Replies
    1. cite melayu yang skrip macam cite Getaran tu yang sepatutnya tak yah layan tapi semua tercongok tgk smlam, ape kes??? hahaha

      err...gayah manakah???

      Delete
    2. kan ada awie dlm tu
      haruslah ada org nak tgk utk imbas memori silam.hehe
      ramadhan yg hilang citer loghat ganu tu kan?
      ker silap tajuk?huhu

      Delete
  5. Kalau ikut novel sebenarnya Iffa dpt anak kembar perempuan tau.
    dan cerita Sebenarnya saya isteri dia kakak tengok yg last tau Cik Viva. Ok jugalah sebab kakak tak mengikuti siri sebelumnya sebenarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakzakie,
      Itulah dalam novel ending dia lain (baca review), sepatutnya Rizal mati eksiden, ini Ayu pulak yang eksiden jadik gile..
      SSID tu sy memang follow dari episod pertama..sukee..heheh

      Delete
  6. tu yang malas tengok drama melayu nih... maafkan akak yer dik... :)

    ReplyDelete
  7. ramai tak puas hati ending teduhan kasih tuh kan kan

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺