Thursday, 26 September 2013

Kenapa aku tak suka CINTA JANNAH...


Hahah...tajuk cam bagus je kan. Kalau tak suka tengok, takde la setiap petang aku ni setia dok ngadap tv tu semata-mata nak tengok drama Cinta Jannah tu..lalala..

**Aku dengar rating drama ni masa episod akhir adalah 4.2 juta org....wow!!

Tajuk sebenar entri ni adalah...... "Kenapa...kenapa...kenapa??"

Kenapa perlu ada cite pasal mak Izaril kononnya ada affair dengan Razak sampai dorang ada baby yang bila besar jadik Sufian yg ayah Jannah nak kahwinkan dengan Jannah tu...

**Walhal aku rasa cite pasal tu takyah ada pun takpe kot sebab buang masa je dan bila ending takde pulak tunjuk kesudahan mak Izaril, Pakcik Razak dan Sufian tu....tak paham arr...

Kenapa nak tunggu sampai 9 tahun baru Jannah jumpa balik dengan Izaril?? Lama tuu.....anak pun dah darjah tiga. Tapi aku dengar director dia cakap penantian tu satu penyiksaan...so dia saja buat sampai 9 tahun..ooooooooo

Bila masa pulak mak Izaril tu kena strok sampai kena naik wheelchair?? Tak cite pun part tu...

Baik pulak si Damia tu nak stay kat rumah Izaril siap tolong jaga mak Izaril tu, ehh..dia takde life ke?? Okay...paham yg dia kena halau dengan parent dia sebab kes dia terpregnant tu...Nak menumpang kasih lettew....hihih

Okay..yang paling pelik sekali. Masa Jannah kena halau dengan mak ayah dia bila dapat tau Jannah pregnant (masa tu dia mmg dah kawin dgn Izaril ye), dia duduk mana selama tiga bulan tu ehh...Mintak pencerahan pleaseee..

Kenapa lepas 3 bulan pregnant barulah dia terjumpa dgn mak angkat dia (Kartina Aziz) yang jaga dia sampai dia bersalin? Patutnya buat2lah terjumpa masa dia hari yang dia kena halau tu...Betul tak??

Mak angkat dia tu tak ingat ke yang Izaril tu yg pernah azankan baby Jannah tu masa kat hospital tu?? 

Kenapa ending tu takde pulak tunjuk Jannah bawak Izaril dan anak dia tu balik kampung jumpa family dia?? Yelah.. bukan ke mak ayah dia dah salah paham dengan status dia, jadi kenapa tidak dia balik kampung dan jernihkan hubungan dorang...

**Opismate aku cakap kan tajuk dia CINTA JANNAH jadik ofkos cite pasal ending hubungan dia dengan Izaril jelah....ooooooooooooo

Why??

**Aku sebenarnya nak tengok reaksi kakak Jannah, si Balqis tu bila dapat tau Jannah sebenarnya dah kahwin dengan lelaki kaya yang hensem lagi bergaya, sebab dia kan berlagak gila dengan Jannah dan bajet bagus..hahaha

Last sekali, kenapa ada dua tiga kali jugak aku perasan ada scene dalam keta yang kononnya bergerak....tapi sebenarnya tak...just goyang2 je dan driver buat2 eksen dengan stereng...hehehe

Kenapa ehh?? Ada Cinta Jannah 2 ke??? Tak payah lah kot...kan banyak lagi novel cinta lain yang nak didramakan....kami tak sabar dah nk follow ni. Jom kita pakat support drama tempatan...heheh

#Drama baru Love U Mr.Arrogant tu macam best jugak...walaupun heroin baru...nama apa ntah...lupe la pulok..

19 comments:

  1. Assalamualaikum,
    Tahniah! Anda penonton berilmu. Masa depan penulis n pengarah kena lebih teliti lg buat drama. Takmleh cincai2 main hoyang2 keta je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa dah ni camera trick kalau scene dalam keta..mesti gitu..tak real tau..hehe

      Delete
  2. saya tak tahu
    saya tak tahu
    (baca dlm nada saya tak bodoh)
    saya tak tahu sebab sy tk tgk pun citer ni.uhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpelah, tak rugi pun kalau tak tengok, standard cite melayu je..kami ni memang penggemar cite melayu katenye..

      Delete
  3. hahahhahha fenin akak ngn soalan yg pelbagai tuh... nsb lah akak tak ikut cite cinta jannah tu, tgk awal2 je... asik dok lyn masterchef all star ostrolia tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..alaa saya mana ada channel masterchef tu..sbb saya mmg suka tengok rancangan masakan sebab dia membantu menambahkan selera makan saya..hahah

      Delete
  4. x dan nk polo crita ni...
    klau dan pon tgk putus2..
    so mmg xbrapa tau jln critanyerr huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah..bizi kan, kami yg bujang ni memang hantu drama tv..

      Delete
  5. rileks ar jangan emosi sangat. tu namanya drama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...betul 3x
      Tapi nak wat camne, cepat sangat beremosi kalau tengok cite melayu nih...hihihi

      Delete
    2. citer korea gn thailand pon sama, ade je adegan yg menyakitkan hati.hehe

      Delete
  6. huhu..seb baik tak tgok cinta jannah....baru nk layan citer Mr. arrogant tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpelah..tak sempat dah.
      Jomm...layan cite Mr Arrogant pulak..cam best tuu

      Delete
  7. Chop. chop. Damia dan bercerai kan dengan Izaril? bukan muhrim lagi kan? so kalau bukan muhrim tapi duduk serumah, apa nama nya ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurmmm...memang dok serumah tapi dia kan kira macam pembantu mak izaril je, boleh dimaafkan kot..Lagipun Izaril takde perasaan kat Damia...jangan kompius k..hahaa

      Delete
  8. that is why i dont watch malay drama... depa ni buat cerita main booo jeee...my sista dok cakap pasal citer ni kat i..sungguhlah i tak berminat..izaril ker, izzara aishah ker... i dont care... baik tengok drama Pengancam Perkahwinan si kila fairy berlakon tu..tu citer gila2..boleh sangat nak layan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha....sy layan gak cite Pengancam Perkahwinan tu....kila fairy n intan ladyana...best2
      Kak, nyanyi sikit...Angin bayu membawa diriku...sepintas lalu ku terkenangkan mu...lalalaa...

      Delete
  9. hahahahaha mmg betul pun
    last epi ritu pya geram
    mn pi mak pak kakak jannah
    bis2 9taun berpisah nosense je sbb paksu dia kan kenal jannah tu
    adoiii..mcm tergantung..mcm pengarah nak amek shortcut je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah kak, ape function tah si paksu aka ustaz tu, baik takyah ade watak tu kalau takleh nak bgtau kebenaran kat mak jannah tu..
      Memang ending tergantung pun, mybe tak cukup masa dah tu yg byk shortcut je..hehe

      Delete

Have a nice day... ☺