Monday, 30 September 2013

Kenapa BLOG takde butang LIKE..


Kenapa blog takde button LIKE macam kat fesbuk??
  • Sebab blog tempat kita share gambar, cerita & kisah2 menarik dalam hidup kita sekaligus tempat kita mengabdikan kenangan untuk masa akan datang. Bila orang baca, mereka boleh komen & bagi pendapat pasal entri kita tu. Maksudnya kalau kita LIKE kenalah komen (sepatah dua kata) dan baru lah tuan punya blog tau yang kita singgah blog dia...
  • Kalau kat fesbuk, ramai yang akan baca status terbaru kita tu, tapi tak suka komen sebab nanti penuh pulak notification box disebabkan oleh komen berantai dari orang-orang lain yakni kawan kepada kawan kita. Jadi sebab tulah mereka ada pilihan untuk LIKE je status atau gambar tu.
Aku ada "kawan" yang memang kaki LIKE kat fesbuk, maksud aku dia pengumpul LIKE, jadi setiap kali dia post gambar atau apdet status dia akan selalu check berapa banyak LIKE yang dia akan dapat. Dia kata itu satu kepuasan bila ramai yang LIKE..hurmmm.. apakah??

Jika blog ada button LIKE:

Follower ramai tapi kurang komen sebab ramai yang baca & tekan LIKE je..
Tapi yang bagusnya, kita akan tau berapa ramai orang yang baca entry kita tu berdasarkan jumlah LIKE.

#Kalau LIKE entry ni, sila taip LIKE...hehe

22 comments:

  1. Replies
    1. Bak kata icik "Akik ibu jari semace kak dio.."hahah

      Delete
  2. assalamualaikum
    hai dah lunch ke?
    hari ini anum bz sangat2

    ReplyDelete
  3. Cv..biar la tak de butang untuk tekan like kat blog ni..nanti sama la pulak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah beza blog dengan fesbuk..orang yg rajin menulis je yg ade blog ni..tapi sekarang orang yang rajin menampal gambar (cthnya saya..hehe) juga ada blog wpun tulis sepatah dua kata je..heheh

      Delete
  4. kak lagi teruk, takde acc FB tapi yg letak button LIKE kat blog kak tu, designer blog (kak tempah design blog). kak pun tak tau fungsi like tu...baca entry cik viva, baru faham, hee:-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke? tak tau pulak..mungkin bile like tu akan share kan belog awk ke fesbuk mereka yang menge'like" kot..

      Delete
  5. kalau ada butung LIKE tak payah baca pun tak apa just nak tinggal jejak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah...betul3..klik like je walhal tak baca pun entry tu...ish tak patut..tak patut

      Delete
  6. Ada orang memang taksub ngan butang like ni.... kekadang post gambar sendiri pastu sendiri like

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ade jugak kes camtu..lagi sedeyyy

      Delete
  7. JM risau klau ada buton like..pastu org tak klik pun pun button LIKE tu..TAPI JM LIKE entry ni heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih JM sebab like entry kite...heheh

      Delete
  8. tu la kan.. nak like komen orang lain pun tak boleh..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah baca tapi tak reti nak komen ape..nak like takleh pulak..huhu

      Delete
  9. kalau ada button like, tak best la. tak dapat nak berinteraksi di blog. nak like, pi facebook.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fesbuk tu utk orang yg kite kenal (kalau saya lah), kat belog ni utk kawan2 baru di alam maya..komen-mengomen boleh mengeratkan silaturrahim...hahaha

      Delete
  10. like..like..like.. hihi. kalau boleh like komen orang, takut diri sendiri je yang like kang.. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi satu tambah butang UNLIKE jika tak suka boleh klik situ...hehe

      Delete
  11. lau blog ada button like
    suramlah blog
    just like je byk..komen satu pun xde

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah..wat penat je tuan belog tu nak karang panjang2..tapi takde respon pun..huhu

      Delete

Have a nice day... ☺