Monday, 7 October 2013

Rahsia Cantik Menawan Che Ta @ RCW..

Belek2 majalah i Sihat ni terbaca satu artikel macammana nak kekal cantik & menawan mengikut amalan Che Ta.


Gulpp...400 kali sehari..adesss..20 kali pun aku tak larat..camana nak cantik macam beliau..

"Cantik" di sini bermaksud badan yang sihat & slim bukan muka yang cantik, jangan salah paham pulak..huhu. Kalau buat sit up1000 kali pun muka takkan jadik cantik melainkan buat pembedahan plastik macam artis Korea tu...

Che Ta cakap dia bukannya buat sit up tu 400 kali sehari sekaligus..mau patah pinggang dia kot kalau amalkan camtu..hehe. Beliau dia buat sit up tu secara berperingkat dari mula bangun pagi sehinggalah malam.

Makan nasik dua kali sehari wajib kalau tak kepala pening..(betul3...saya setuju!!!).

Akhir sekali jangan minum minuman bergas..(Saya tak setuju!!! sebab saya hantu air gas..huhu)

#Prinsip Che Ta.... Kecilkan badan, jangan besarkan baju"

19 comments:

  1. Replies
    1. hehe..belum buat dah sakit belakang kann...

      Delete
  2. 400 kali??!! mak iah,,terkejut aih dgq..haha

    ReplyDelete
  3. oh lupa, jom join ni http://missflyfluffy.blogspot.com/2013/10/1st-giveaway-by-miss-fluffy.html.. Tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih invite utk GA tu..dah join dah...hope ade luck..heheeh

      Delete
  4. perghhh..20 pun dah nak tercabut skru pinggang inikan pulak 400 kali
    emm..nak cubalah, kot nanti anda konpius nak bezakan saya dan cikTa
    prinsip saya 'baju ketat?jahit baju baru'hahaha

    ReplyDelete
  5. haha..400X..kak awal2 angkat tangan, surrender..

    ReplyDelete
  6. kena kuat semangat baru berjaya

    ReplyDelete
  7. walaupun ramai yg tak suke kt cik ta nih... akak tak kesah yg penting akak minat ngn dia... minat ngn loghat dia tuh... jenis yg selamba je tak malu pun dia ckp ngn loghat yg pekat... mcm fauziah gous gk lah bt sit up 400 kali sehari... akak bt sit up 30 kali pun mencungap nk 400kali tak tau lah

    ReplyDelete
  8. tapi tak tahan bila tengok adik-adik dia tu. malu rasanya bila nampak jelas. huhu. tau la adik kita tak lawa macam dia, tapi sorok la sket.

    tapi masa dekat Masterchef, apsal flat aje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik-adik?? Apakah?? buat2 tak paham...lalalaa..hahahaha

      Delete
    2. buat² tak faham, tapi faham maksudnya kan? hehe

      Delete
  9. sit up kalau tak hati hati boleh cedera tulang belakang.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah..Kalau nak buat sit up ni kena ikut cara yang betul...jgan lak tetiba nak sit up..karang cramp lak..hehe

      Delete
  10. cv..yang tu akak tak boleh buat..yang bolehnya besarkan baju je he he

    ReplyDelete
  11. saya buat 200 kali pon dah x larat dah..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..lelaki mesti boleh buat lebih lagi...lau tak caner nak dpt body ketak-ketak..hehe

      Delete

Have a nice day... ☺