Saturday, 30 November 2013

PENANG:: Jalan-jalan di BATU FERRINGHI..

Malam tu kami keluar pekena KAYU NASI KANDAR kat area BUKIT JAMBUL tu je sebab itu yang paling dekat dengan hotel. Kami kena isi perut dulu sebelum g jenjalan. Ramai sangat orang kat restoren tu macam biasa, macam2 lauk ada tapi aku ambik ayam goreng je seketul pastu lupe lak nak ambik sayur..huhu

Dah abih makan, beliau telah membawa kami ke BATU FERRINGHI. Nak jalan-jalan cuci mata kat pasar malam Ferringhi. Otw kesana nampak la HYDRO HOTEL tempat shooting drama MR ARROGANT tu.


Adik yang suar oren tu lah yang bawak kami jalan2 sini. Actually mereka berdua tu sepupu, so bila mereka dah bertemu memang kecoh la. Aku layankan je..


Singgah restoren seafood ni, tapi bukan untuk makan pun..saja tengok2 je apa yang ada dalam akuarium tu..semuanya besar2..contohnya macam ketam ni..ni kalau tak silap ketam gergasi kot....hahahaa.

Ni kalau ayah aku tengok ni mesti beliau suka..


Banyak lagi yang ada dalam ni..macam2 pesen dah aku tengok, caner nak makan dah besar sangat camtu. Tengok harga sekilo pun dah berapa puluh ringgit..mesti tokey2 je kot makan kat sini..


Antara yang dijual kat pasar malam tu, ada cenderamata, baju, henbag, kasut, tudung..bla..bla..blaaa. Tapi disebabkan hari nak hujan & hari bekerja tak banyak kedai bukak & ramai yang tutup kedai awal.

Aku beli FM je buat kenangan, nak bagi mak suruh mak letak kat peti ais kat kampung. Simpan hajat nak bawak mak ayah jalan2 makan angin kat Penang nanti..hehe


Sebelum balik hotel, kami jalan2 ke PADANG KOTA. Singgah lepak-lepak ambik angin kat tepi laut..nampak tak yang ade lampu2 tulah terminal feri, adik tu cakap lah...


Terima kasih banyak2 untuk adik tu yang sudi bawak kami jalan2 ke sini..

12 comments:

  1. tak penah smpi lgi Btu Ferringhi mcm best jee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini kali kedua smpai sini..dlu pun ada amik jugak gambar kat kapal besau tu..landmark katanye..hhehe

      Delete
  2. wah jalan2 ye..bestnyerr... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlaa..tapi hari nak hujan dah time tu..huhu

      Delete
  3. macam teringin nak ulang Bt Feringgi ni.. best kann..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann..tak sempat nak mandi laut..kalau dapat dok kat hotel situ kan best...huhu

      Delete
  4. bilala nk smpai penang..hukhukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. chot, aku dah sampai penang dah. tapi bukit tu aku tak sampai lagi.

      Delete
    2. Cite pasal bukit jambul ke ni?? tak nampak kot bukit dia..hahaha

      Delete
    3. Chot,

      Best tapi kan tak sempat nak makan pasembor...huhuhu

      Delete
  5. CV, tak ter jumpa Linda aka zonaku ke? Dia pun duduk penang juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zonaku?? Sapekah?? Tak sempat lagi lah nak berkenalan lagi dengan mana2 blogger femes ni..

      Delete

Have a nice day... ☺