Saturday, 30 November 2013

PENANG :: Satu malam di VISTANA HOTEL, PENANG..

Kami sampai di VISTANA HOTEL dalam pukul 7 malam. Nak dijadikan cerita, masa kat lobi hotel tu aku baru nak turun dari keta tu, entah camana tablet aku boleh tercampak keluar dari bag pastu terpelanting jatuh ke lantai depan hotel tu..omgggg!!!

Cepat2 aku ambik & check kot dah retak seribu ke skrin dia..so far, alhamdulillah...sikit je calar..huhu

Okay, sambung balik, masa kami pegi HOTEL VISTANA tu masih dalam kerja2 pengubahsuaian & pembaikan kot sebab aku tengok hotel tu sunyi sepi je. Kat lobi tu adalah 4/5 orang dok melepak. Dah ambik kunci, terus la naik bilik walaupun aku pening2 lalat dengan direction yang dia bagi..hehe

Nah!! Sekali kami masuk bilik je...rupa-rupanya kami dapat apartment dua bilik..besar tu. Adess, aku piker ni kalaulah aku datang sorang2..memang tak dapat aku bayangkan buleh jadik giler aku dok situ sorang2, konfem aku dok dalam bilik tu tak keluar2 sampai besok pagi..seram kott..

So, kami ambik keputusan tidur je kat bilik utama tu sambil ngadap muka masing2 & make sure kunci pintu bilik. Tapi bila nak tido tu, tetiba pulak dengar cam sliding kena ketuk, aku rasa angin je tu sebab bila check takde pape pun..allahualam..huhu

Meh kite layan sket view dalam apartment ni...yeehaaa

Ruang makan

Ruang tamu tapi kecik jelah

Ada balkoni kecik disitu..

 Bilik meng'iron' baju..hehe
 

  Dapur @ bahasa lainnya Kitchen

Kitchen

Gambar wajib

Bilik mandi

Bathtub @ tempat berendam

Bilik tidur utama

   Bilik kedua

Dah siap bersiram & bersolat, kami keluar makan. Anak buah akak opis datang jemput kitorang kat hotel & bawak pusing2 makan angin kat Penang..

**Bersambung..

14 comments:

  1. Weh...sana konfem skeri . X nak crita pjg lebarlah tapi yup memang dat side brrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi...memang seramm, kami decide tidur ngadap muka sebab takut..kunci bilik ketat2. Pastu boleh pulak angin kuat ketuk2 sliding door malam tu..scaryyyy..

      Delete
  2. bilik cantik..tpiiiiii tak kan ada tetttttttt..........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tak kena kacau depan2..baca doa banyak sebelum tido..huhu

      Delete
  3. Replies
    1. Cantik apartment tu tapi tulah agak besar untuk kami..ingatkan dapat bilik je..

      Delete
  4. oh, ade cerita ye di vistana hotel tu? jeng2..cuba cerita sket

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdelah..saje je, itu cuma mainan perasaan je..huhuh

      Delete
  5. Nasib baik calar. Xretak. Wawawawa. Hehee. Btw. Selesanya tmp tu. Besar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah, kalau retak terus nangis je kot kat situ...uwaaa.

      Delete
  6. CV, katil nya memang rupa tu ke masa korang masuk? cadar nya tak kemas.

    ReplyDelete
  7. LAWA GILER BILIK..RUGI TAK GI RAMAI1.HIHI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmm..ape kate?? one day insya Allah.. =)

      Delete

Have a nice day... ☺