Thursday, 5 December 2013

Fakta Tentang Anak Ketiga..

Pagi2 lagi adik aku dah send benda ni. Entah mana dia dapat tak taulah. Elehh...nak perli i lettew. Dear sis, walaupun daku nampak garang tapi sesungguhnya jauh di dalam sudut hati ni ada taman bunga tau..huhuhu

"Aku mungkin bengis seperti singa, 
Tapi aku nangis tonton cerita Korea,
Aku mungkin keras bila bersuara,
Tapi aku jelas, jujur apa adanya.."


FAKTA TENTANG ANAK KETIGA
  • Punya perangai paling pelik antara semua sibling
  • Sensitive and easy to cry
  • Annoying but strong when facing challenger & trial
  • Keras kepala
  • Don't care other people talk about her
  • Clumsy and careless
  • Muka bajet garang tapi sebenarnya cute
  • Sweet plus caring
  • Cepat touching even nampak tough
  • Always awesome
  • Suka bergelak dengan kawan dan family walaupun hati tengah sedih
  • Marah dalam diam
  • Sentap dalam diam
  • Kadang happy..kadang2 moody
  • Nampak pemalu tapi bila dah kenal kenal mulut mengalahkan murai
  • Manja dan caring
  • Merupakan tulang belakang adik beradik
  • Anak harapan ayah dan ibu
  • Happy depan orang tapi belakang hanya mampu menangis
  • Waktu muda agak menyusahkan tapi paling berbakti bila dah dewasa
  • Degil nak mam***
  • Muka gangster tapi cepat jatuh hati
  • Sweet macam madu
  • Pemarah macam singa
  • Tidak suka dibandingkan
  • Tak suka cerita masalah pada orang lain

Hahahaaaa....macam tak same je..macam lain je. Sebenarnya banyak point yang betul & tepat 100% laa, tapi ada jugak yang tak kena langsung contohnya sifat manja dan caring..haishh. Tapi tu pada pendapat aku je. Orang yang kenal & rapat dengan aku konfemlah tau aku macammane..ye tak??

#Jangan komen lebih2, nanti i sentappp.....hahahahaha

25 comments:

  1. apa yg pasti bnda yg +ve kta akan kta betul bila yg -ve kita tak leh nk terimaaa ^____^ hihihi juz joke ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopiolimauice,
      Mmg pun kite mesti takleh terima benda yang negatif..tapi masalahnya sekarang ni byk yg negatif je yg saya rasa cam ade dalam diri ni....huhuhu

      Delete
  2. Saper anak ketiga mohon baca ni..Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mime MF,
      Hahaha...sila share..sile share...

      Delete
  3. emm nak i huraikan satu2 ke?
    hihi.. manja tu x pasti tp caring dalam diam tu i pasti sgt
    # u are my best fren also..sob sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis,
      Msa kecik mmg manja cengeng nak mam*** rasanya. Caring tu dalam erti kata lain cuba merealisasikan semua impian org tersayang...hehhee

      Delete
  4. Replies
    1. Sis,
      Emm...rasanya anak ketama akan selalu jadik orang yang membackup adik beradik yang lain..

      Delete
  5. kakak aku anak ke-3. degil nak mam tut tu memang betul. tapi masa dia bujang je la. dah kawen lain terus perangai dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. t.a.t.a,
      Aku masa remaja mmg degil pun tapi sekarang dah dewasa jadik fikiran pun dah matang...bleh piker buruk & baik dah..hahahah

      Delete
  6. Replies
    1. Ratu Hatiku,
      Kalau camtu akak leh join grup kakak saya..anak sulung yang akan sentiasa menjadi tempat rujukan adik-adiknya...hehe

      Delete
  7. nureen anak no3, yesss betoi x semua sama...
    yg sama degil & keras kepala, tepat sekali hahaa

    ReplyDelete
  8. anak ke 3 dlm family , lelaki . plg x thn dgn keras kepalanya . susah nak berurusan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harumankasehvee,
      Kebanyakan anak ketiga memg ada sifat camtu kot..wpun sket tapi tetap ada..

      Delete
  9. Sounds almost like my third siblings ^^

    ReplyDelete
  10. Punya perangai pelik? Adeh.. ni yg malas nak tambah anak lagi sorang.. haa..pwlbagai sifat anak2 yang berbeza kan..gamat bila jumpa sekali gus .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy Nasiha,
      Caner nak skip jadik anak ketiga tu eh..heheheh

      Delete
  11. a'a la..serius kena sebiji dekat diri sendri..memang pelik la anak ketiga nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shines Star,
      Uniknya anak ketiga nih..limited edition..hahah

      Delete
  12. Replies
    1. Siti Nor,
      Macam betul kan..wpun tak 100%..

      Delete
  13. wah bagus nih, Fakta Anak Kedua juga bisa dijadikan bahan acuan :) nice share ya gan :)

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺