Thursday, 19 December 2013

Nasi Lelapan & Kek Lapis Sarawak..

Rezeki lagi, alhamdulillah....ada sedikit kiriman dari MYY, Sarawak. Kebetulan ada sorang akak opismate ni pergi sana semalam atas urusan kerja. Jadi pihak disana mengirimkan sedikit buah tangan untuk kami & jugak aku..spesel tau...heheh

Nasi Lelapan


Sebenarnya, ni aku first time dengar nama Nasi Lelapan ni..heheh. Mula2 aku imagine nasik ni macam Nasi Ambeng tu, rupa-rupanya macam Nasi Ayam Penyet sebab ada ayam goreng, tempe goreng, tauhu goreng, ulam dan sambal belacan....ookayy. Tapi kan sambal belacan dia memang terbaekkkkkkkk.... sampai sekarang tangan aku bau belacan dia, harummm semerbak....heheh. 

Kek Lapis Sarawak


Yang speselnya sebab kek lapis semuanya aku punya...hehehe

16 comments:

  1. cantiknya kek lapis tuu.siap berbunga lagik

    ReplyDelete
    Replies
    1. NinaAz,
      Orang tu siap pesan lagi, kalau nak potong kena potong memanjang sebab nak bg cantik baru nampak bentuk bunga...hehe

      Delete
  2. kek lapis tu jgn lupa pos kat EKA sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah..nok pos hajat tapi tulah bizi la lenin...hehe

      Delete
  3. Kenapa namanya nasi lelapan? Lesap dalam masa lapan saat je ke? Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. t.a.t.a,
      Kenapa nama LELAPAN eh?? aku rasa sebab lepas makan boleh ter LELAP kot...hehe

      Delete
  4. nasi tuh tak basi lak dik dr sana ke sini? or org tu pg terus msk opis? pastu kek lapis tu mmg lawo banget... yg gambar munge tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Norhidana,
      Haa..tulah, risau gak kot basi. tapi so far okay, cuma ulam tu dah tak fresh la..tapi yg paling best sambal tu laa..

      Delete
  5. rejeki melimpah ruah.. Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  6. oo..mcm nasi ayam penyet gak ye ;) kek lapis tu yg mahaiii

    ReplyDelete
  7. tak pernah mkn nasi lelapan ni...nasi lelima tak ada ke ahahah

    ReplyDelete
  8. mak aih comel gile kek lapis tu...acaner dyorg buat eh

    ReplyDelete
  9. Nasi lelapan tu buat akak terliur...

    ReplyDelete
  10. Pertama kali dengar pasal Nasi Lelapan. Ada sambal belacan lagi, mesti la sedap!

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺