Monday, 14 April 2014

Jumpa Doktor GIGI..

Sabtu lepas, aku telah berjaya melobi adik pompuan pergi jumpa doctor gigi. Punya lah susah nak jumpa dentist, padahal asik mengadu sakit gigi je. Memanglah kalau sakit gigi jangan terus jumpa doktor, sebab mesti lagi sakit. So, bila dah tak sakit tu pegilah dentist tu, so kalau buat treatment pon takde lah sakit giler macam mana sebelum ni..betul tak??


Aku suruh dia pakai kompeni punya medi kad so tak yah bayar kan..yelah kan dah entitle, so pakai jelah kemudahan yang ada tu. Kebetulan pulak kami pakai klinik panel yang sama jadi senanglah sebab aku dah biasa pergi sana. Disebabkan walk in, maka kami kena menunggu jugak lah dalam sejam dua camtu, adik aku dah cuak dah masa tengah tunggu tu..hahaha. Tapi aku cakap kalau ko berjaya, aku belanja mekdi..saje je offer, sebab mesti dia tak lalu dah nak makan pastu..hahah..jahat tak aku??

Oleh kerana aku tengok dia macam dah agak cuak kan je kan, aku teman lah dia masuk jumpa doktor. Dengan selamba aku ambik gambar dia, tetiba kena tegur dengan cik misi..."No camera allowed"...Okay, soriii.. Tapi aku berjaya jugak meng-snap sekeping sebelum kena tegur tu..heheh


Doktor suruh dia datang lagi buat treatment lepas ni..sebab ada gigi yang nak kena cabut..haaa.. part yang cabut tu memang serammmm. Kalau aku ingatkan balik kenangan aku dulu2, rasa macam nak menjerit satu klinik tu dah time tu, sakit wooo. Tapi sampai bila nak simpan tunggul mati kan..terpaksa lah jugak buang..

Adik aku cakap...emmmm, tengoklah kalau SENANG, boleh lah datang lagi. Yelah tu....aku tau sangat dah, konteks SENANG kat sini bermaksud.."Memang taknak datang dah".. Agaknya seram lepas dengar pengalaman aku cabut gigi kot..heheh

Plan makan Mekdi tetap berjalan seperti dijanjikan, ingat dah tak lalu dah...huhu


Kawan2 selalu jumpa dentist time bila ye? Time sakit or time tak sakit? ^ ^

15 comments:

  1. Replies
    1. Anum,
      Cabut mmg sakit time dia nak bius tu..adess..tapi kalau tampal okay2 je..heheh

      Delete
  2. mesti hangen orang tu sbb dia jd model blog cikviva

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah..dh smggu post entry baru model gg baca blog nih..

      Delete
  3. time sakit pegi jg utk dapatkan ubat sebelum cabut.. lps 2 3 hari dtg blk appointment utk cabut..
    masa cabut x sakit lps cabut giler sakit.. rasa nak hentak kepala kat dinding..
    tu pengalaman dulu lah.. skrg alhamdulillah x ada masalah gigi lg ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaza,
      masa cabut tu mmg sakit tapi time inject ubat bius tu mmg sakit gile bila jarum cucuk gusi tu....nangis dalam hati..huhu.

      Delete
  4. huhu dah tentu la tggu sakittt... hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopiolimauice,
      Sy tggu reda sket baru pg, sebab nanti kena bebel ng doktor lagi sakit hati..hehheh

      Delete
  5. Aku last gi dentist masa form 5. Tu pun sebab under sekolah. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tata,
      Giler lama ko tak pg dentist kan..takpelah gg mesti sihat n elok, aku pon baru je berjinak2 dgn klinik gg ni 2/3 tahun lepas..

      Delete
  6. saya ngeri bila dgr bunyi peralatannya tu ... nyilu jer rasa mulut nih ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Qaseh,
      Bukan setakat bunyi alat tu je, bau ubat dia pon dah buat hati cuak..n rasa nk kansel apointment je...

      Delete
  7. k.el mmg ngeri nak g dentist
    sbb fobia ms studi dulu cabut gigi geraham
    giler meroyan kut doc tu siap tarik masuk tarik masuk x cabut2 gak gigi k.el..hahahahaha sakit woooooooooooooooooooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. KakEL,
      Kuatnya gg akak time tu, mesti paksa rela cabut tu yg tak mau tanggal tu..

      Delete
  8. selalunye r kalau dah sakit baruler jumpa doktor.. seriaukan nak jumpa doktor gigini...

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺