Monday, 12 May 2014

Kedai Bundle 1kg RM5..

Sapa penah pegi bundle?? Aku nak kata 1st time tu takdelah, tapi aku pernah pergi kedai bundle biasa yang semua baju-baju dia dihangar tu. Kalau kedai bundle camtu senang untuk customer nak pilih & tempat pun selesa. Tapi kedai bundle ni biasalah jangan nak expect lebih macam kat shoping mall pulak ye. Mane tau dah pilih2 ni, tetiba tanya budak yang jaga tu saiz besar ada tak?? oppsss...heheh

Tapi semalam aku layan bundle yang jenis longgok camni hahh..


korang sanggup tak?? hehehe

Cara nak pilih senang je, korang kena atau dengan erti kata lainnya terpaksa duduk atas timbunan kain baju tu, pastu pilih la mane yang korang berkenan. Yang dorang gantung tu pon sama harga je jugak dengan yang longgok tu, tapi kena sabar sikit masa nak memilih tu sebabnya kalau betul2 pilih mesti korang akan jumpa yang elok & cantik lagi..seriuss tarak tipu maaa....


Harga pulak dorang kira sekilo RM5. Korang amik lah berapa helai pon sampai penuh plastik tu, pastu letak atas timbang tengok berapa kilo dapat. Aku punya hasil tangkapan semalam sikit je dalam 2 kilo 1/2 camtu so total RM12 untuk 3 helai winter jacket..tu diaaa nak jimat kos, beli baju kat bundle je...hahaha. 

Tapi aku punya jaket ala2 Lee Min Ho gitu..jangan jeless..hehe

Oh ye..kedai bundle kat tepi jalan Salak Tinggi - Jenderam, dekat dengan MIAT. Kat mane tu?? Boleh carik lah kat google map.. ^ ^

25 comments:

  1. tu dia..1kg RM5.00 unik buat camni...selalu jual helai2kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mizz,
      Tulah, yang ni konsep dia gunung-ganang..sapa rajin memunggah dia dapat hasil yg gratis..heheh

      Delete
  2. ada nampak ritu lalu sni dah tapi xsempat lg nk singgah ... nk singgah ble xtau la.
    bju bundle ni kdg2 lg cntik n puas hti sgt dri beli bru
    yela..tgk ni 1kg rm5...dpt bpe helai..kalau ad yg pakai skali nk buang pun tkpe ..hehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. MG,
      Yeke? ingat tak perasan kedai tu..tapi bulan depan dorang dah pindah kedai baru..sebelah tomyam.
      Betul tu, konsep pakai buang pon bley baju bundle ni..hehehe

      Delete
  3. terbaik... cer tayang skit camne kah rupe baju2 yg di beli... kadang mmg blh dpt baju yg cantik kt bundle nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Norhidana,
      Alamak...segan lah..nanti tengok kat next entry trip ye...heheh

      Delete
  4. Di tempat aku bundle nya sehelai RM5. 5 helai RM10. Memang rembat giler² la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tata,
      Eh..caner tu, beli byk leh dapat rm2 selai..lagi untung..

      Delete
  5. wah. macam jaket lee min ho??? kelas!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM,
      Hheheh...Lee Min Ho sangaattt.. =)

      Delete
  6. jimat dah tuuu...klu beli baru mau dekat ratusan hengget ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopiolimauice,
      Konfem dah..nak beli kt universal traveller tak mmpu..beli bundle sudey..hihihi

      Delete
  7. Replies
    1. Anum,
      Bukan apa, senang dia nak kira tu..main timbang je..heheh

      Delete
  8. sapa lah yg ngok ngek gi bundle mintak size tu ye?
    hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis,
      Biarlah rahsia....kelakooo..ahhahah

      Delete
  9. 1 kg RM 5.00.. Pandai pilih untung la :D

    ReplyDelete
  10. kt ner ye bundle tu?ingt nk g cri winter coat..

    ReplyDelete
  11. salam cik viva boleh detail skit x area mane kedai bundle nie,tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izham Puchong,
      Camana nak bg direction eh...kedai tepi kedai tomyam berhadapan kolej MIAT..

      Delete
  12. Replies
    1. WK,
      Tak pasti lah..tapi rasanya dah pindah kot..area situ2 jugak..

      Delete
  13. Saya dah berjaya pergi! Banyak kali saya gi sorang2. Thanks to Cik Viva sebab buat post ni, banyak tolong saya kurangkan kos untuk gi travel Jan 2015 haritu. Bundle ni masih dekat dengan MIAT tu. Nama dia sekarang "Bundle Layan Diri", masih 1kg RM5. Kalau korang nak cari Heattech/Long John utk gi tempat2 sejuk memang berlambak la kat sini. Good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Enter your reply...kedai dy kat mane sis. .skrang ad lagi x ye? baju kanak-kanak ad tak dan puas hati tak

      Delete
    2. Enter your reply...kdai tu kat area mne ye.. baju kanak-kanak ada tak skarang ad lg ke tak ye kdai tu

      Delete

Have a nice day... ☺