Monday, 16 June 2014

Anti sosialkah aku??

Sebelum2 ni aku cuma ada grup whatsapp utk adik beradik je...situlah tempat kitorang nak share hal2 semasa. Tapi kalau berkaitan isu2 sensitif terpaksa lah PM..nanti ada yang sentap la pulop...ngeeee


Baru2 ni aku telah di'invite' masuk ke grup wassap ex-schoolmate masa form 6. Mula2 ok laa...aku layan je sembang2 kosong kt situ. Tapi lama2 aku rasa agak rimas bila ada sesetengah individu yang suka post2 gambar yg tak membantu sel2 otak berhubung..#whatthefish

Pastu berborak sampai notification naik sampai ratus2..mmglah aku x baca pun..tak kuasa mak nak =(
Mana tak banyak, budak kelas lain berborak sama classmate dorang kat situ jugak, dahla aku tak geng dgn dorang dulu...mmg takleh masuk korum lah.

Haritu ada sorang hamba Allah ni dh left grup, dah jadik issue pulak, sapa yg left tu, apasal dia left...blablabla. Nak je aku reply, yelah, mamat tu quit sebab dia bizi nak memikerkan hal negara dari melayan borak kosong korang tu...

Aku pun rasa besok2, lau aku left grup ni...konfem aku pulak jadik bahan sembang dalam tu kot...

#perlukeadagrupwassapni???
#padapendapatanakugrupwassapnibanyakmerapuje
#itupendapatanakupendapatankorangakutaktaulah
#masingmasingpunyapendapatan...

27 comments:

  1. konfem kalau left jadi bahan seketika
    emmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS,
      Ok lagi sebab ramai yg masih 'kita serupa"...so takde masalah..hehe

      Delete
  2. saya pun mengalami dilema yang sama... bayangkan semua group share info yang sama. tukang share tak baca pun, dia main share je kat group. eii hangin tgk notification beratus2. dah tu phone mcm nak semput dengan gambar2 + video yang ntah apa2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak baru tahu cara 'mute' kan wsap grup tu
      tenang sikit hidup ;)

      Delete
    2. Ayumieka,
      Betul tu, tak pasal2 hp kita pulak yang hang disebabkan video2 share tu..

      Delete
  3. same je kita CV oiii... dah left group, dekat official pun jadi jugak diorang nih. kalo left lagi dah xde alasan pulak nak bagi. kekadang x nyempat pun nak baca aihhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheq Sue,
      Kalau dh pm terpaksa lah reply..ye dok? huhu

      Delete
  4. kalo ikut sue jadi CV mmg sue pon akan left group jugak...dah 2,3X yang invite n lepas tu left group..lantak situ deme nak mengata ke tak kan..rimas kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. syawalsimpsons,
      Haah...mula2 join sebab igtkan kawan2 lama kan, dah lama2 tu left grup jelah, bukan jpe ng dorang pun lagi..hehe

      Delete
  5. kalo kty.. kty left je
    malas nak pk apa org cakap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KTY,
      Betul tu, drpd kita yg stress baik wat je camtu kan...

      Delete
  6. sama la kita tak suka benda2 mengarut cam tu...hanya layan blog ajos! hihihi... blog d best ever ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopiolimauice,
      Blog mmg tetap dihati..tmpat kita nak berkongsi cerita.. =)

      Delete
  7. batul...skrg ni ni mana2 whatapps je dh tak main mesej berbayar tu tapi tu lah..bila dah join group tu mmg annoying..kekadang JM tak baca pun..malas nk campur..dah bergosip bagai kat situ..kekadang tambah dosa plak..so better CV legt je group tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM,
      Bila benda da free tu yang main share2 je tu..
      Jom kita gosip kat blog pulak...heheh

      Delete
  8. bila left, sure jadi isu tapi tak pe..kejap aja...
    kak pun dah left 2,3 group...ada siap PM mengapa..
    alasan, banyak sangat group, bingung dan silap send kadang2..
    ikutlah nak percaya ke dak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anim,
      Btul jugak tu...alasan byk lagi grup lain nak kena entertain..nanti kompius pulak..

      Delete
  9. hahaha.......... saya lagi la takder whatsapp, senang hidup

    ReplyDelete
    Replies
    1. MP,
      Betul ke takde whatsapp ni??? biar betik..

      Delete
  10. Kadang kalau group yg tah pape invite mmg kite terus left group jer..semak je asyik bunyik hp..storynye pulak yg jenis merepek2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Falsya,
      Btul tu, banyak merepek je, kalau kerepek takpe la jugak..leh makan sambil2 update blog..hehe

      Delete
  11. salam
    pakcik pon rasa macam tu juga. ada dimasukkan secara paksa dalam group sekolah masa pakcik sekolah atap tu dulu. borak pulak hal semasa spt isu panda & tapir. last sekali pakcik mute & disable notification. nak left karang diorang kata pakcik sombong sbb jadi artis pulak,,ehh panjang pulak komplen, salam berblog yek nakk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      hahah..tulah, semua jenis hewan dah masuk dlm cite wsap ni..kisah panda, tapir, cadbury smua ada. Idea utk mute jugak boleh diterima pakai jugak utk mengelakkan dilabel sbgai berlagak.. =)

      Delete
  12. mmg dah jadi mcm fenomena dah WA sekarang ni Cik Viva...OKje ada gak tapi layan ajelah....nak nyembang join tak mau nyembang....diam hehe

    ReplyDelete
  13. Whatapps group ni mmg ada baik n buruk.admin kena pantau hihi.kot tak mmg ada yg borak melalut2 n pist mcm2 yg x bmanfaat.kalau rasa ia mganggu privacy n tugas utama...better left.nanti jd adduct sgt...takut kerja hakiki n famili terabai plak.

    ReplyDelete
  14. saya pon tak berapa gemar join group ni..kalo yang berfaedah ok la..tp so far group adik beradik jek..

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺