Thursday, 17 July 2014

Ada apa dengan MEREKA..

Keta aku pernah 2 kali kena langgar
  1. First time
  2. Second time
Walaupun semua kejadian di atas tu terjadik bukan sebab salah aku sebenarnya, tapi aku pulak yang gigil, kalau sapa2 toreh muka aku time tu konfem takde kuar darah sebab aku dah takut giler..huhu

Tapi apa yg kecoh semalam sbb ada hamba Allah ni sangat marah sehingga sanggup bertindak di luar kawalan bila keta dia kena langgar. Aku yg tengok video tu pun rasa speechless jugak.

Banyak sungguh kita baca komen2 negatif pasal sikap pemilik Peugeot putih tu..tapi aku ada baca yang dia dah mintak maaf on air kat radio katanya pagi tadi..


Ni aku aku copy dari IG Paknil. Aku rasa betul jugak apa dia cakap tu..UNCLE Sim pun okay & dah maafkan owner Peugeot tu atas apa yang jadik, kenapa anda pulak tak okay kan..huhu


Marah-marah jugak, jangan lupa sekarang ni bulan puasa...bawak2lah bersabar ye...renung2kan dan selamat beramal...

13 comments:

  1. macam2 je skrg ni kan silap je buat w/pun sikit terus je up kt media sosail huih bahaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. IDA,
      Memang bahaya pon, hp di tangan je skarang...laju je orang nak share bila jadik apa2..

      Delete
  2. di bulan yg baik ni memaaf dan memaafi amalan mulia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syawal,
      Sebaiknya begitulah..maaf bermaafan sesama kita jika ada salah & silap..

      Delete
  3. yes!
    sbb tu kita kne pkir +ve :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MG,
      Beliau pun dah kna denda dah..kira oklah kan

      Delete
  4. betul tu.....
    tu sebab akak no comment......

    ReplyDelete
  5. ujian di bln ramadhan utk dia ...

    ReplyDelete
  6. itulah CV..rakayat malaysia ni mmg cepat melatah dan menghukum..kepada mereka yg kutuk mcm2 kepada 'orang tu'..sedarlah..selagi korang tak minta maaf denga org yang di kutuk selagi itulah dosa mengutuk belum terampun..Ya Allah..takutnya...tapi itulah lidah mudah sgt nak berbica..kekadang diri sendiri pun terlepas..astagfirullah

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM,
      Memang pun..lagi2 keyboard warriorr..semua konon bagus sesaje nk mengomen..huhu

      Delete

Have a nice day... ☺