Tuesday, 1 July 2014

Balik kampung UNPLANNED..

Unplanned?? Canerr tu???

Kisahnya begini, adik aku nak teman mak balik kg kononnya, baik punye setting dengan cousin nak balik sama pakai satu keta. Sekali malam sebelum kejadian (sabtu), adik aku cakap ada lagi 2 orang sepupu sepapat aku pun nak balik kg jugak. Dah tu konfem la tak muat satu keta tu.

Adik aku submit proposal nak tukar keta ngan aku, so dia akan bawak mylove (vivaku) balik kg..uisshhhh. Jauh giler lebih 800 km tu (pergi/balik) perjalanan, tak tenang hati guwe. So selepas aku menyemak balik proposal tu, maka keputusannya adalah...iaitu aku kena follow sekali sebagai pengiring..heheh

Sempatlah bersahur & berbuka dengan ayah, ma, adik & mok (nenek aku)..alhamdulillah..

Sambil2 tu sila layan view masa kami otw balik sini semalam..







Motif?? Saje je sebab aku tak sempat nak snap lauk berbuka haritu. Bukan apa takut nanti IRFA jeless pulak bila tengok lauk2 kitorang haritu..sebab tu tepek gambar pokok je kat sini...heheheh

17 comments:

  1. Bw :)
    Salam singgah dari irra
    http://www.irrayyan.com
    Selamat berpuasa ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Irra..
      Time kasih singgah =)
      Selamat berpuasa jugak..

      Delete
  2. hahha.. ada plak yg iri hati tgok pic lauk pauk tu kan ^__^ pokok pon pokok la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopiolimauice,
      Nanti terliur pulak beliau tengok, tapi mak dah kirim siap2 dah tempoyak dalam stock 2/3 bulan untuk irfa..hihi

      Delete
  3. Replies
    1. Anum,
      saje main edit2 gambo takde keje..hahaha

      Delete
  4. pergh...view mcm Neu Zilen
    pui...

    ReplyDelete
  5. kita pong dan le sahur dengan famili... malam jugaklah baru sampai CH.

    ** CV nye gift tu dah terima semalam. TQ ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheqsue,
      Jalan takdelah jem tapi bawak slow2..hihi
      Sama2.. =)

      Delete
  6. Nakal adik awak kan Irfa mentang-mentang dia dpt balik.
    Memang best buka dgn mak/abah lagi-lagi rumah kampung..

    Selamat berpuasa dari kakak dik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakzakie,
      Heheh..saje je nak menyakat irfa.
      Selamat berpuasa kak..

      Delete
  7. Mak oiii dikkk...Panas berdenting yerrr. Akak nengok gambar jer pun nampak silau ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakaziela,
      Panas sgt, tu yang ekon sepanjang jalan tu..last2 ngantuk sbb tak kena udara luar..heheh

      Delete
  8. selamat berpuasa..lupa nak bagi tau...pouch comel giveaway dah sampai..tenkiu CV.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noly,
      Hi..selamat berpuasa..
      dah terima dah..sori lambat sket..hehehe

      Delete
  9. seronok dapat balik kampung..

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺