Thursday, 17 July 2014

Buffet Ramadan RM30..

Ini kisah masa cuti Nuzul Al Quran haritu. Kami ber'iftar di sini di Buffet Ramadan yang berdekatan dengan area rumah kami. Harga seorang RM30 (dewasa) & RM20 (kanak-kanak). Dah lama rasanya kitorang tak keluar makan bersama-sama, maklumlah memasing bizi nau mengalahkan manager je..hihi.

Aku yang ajak dorang berbuka kat sini, ekceli tempat ni baru lagi beroperasi. Aku saje lah nak test tekak, mane tau kot sedap da'bomb ke...boleh ler pegi lagi.


Khemah macam kenduri kahwin uollsss...


Pilihan makanan utama pun oklah..tak banyak sangat, just nice. Jadi, kita pon tak sempat nak rambang mata masa nak pilih tu..heheh. Hmm..yang pasti kambing golek konfem takdelah kot tapi gulai kambing & gulai kawah ada.

Kuih muih & bubur pun ada macam2 jenis jugak. Pilih je yang mana berkenan di mata. Paling aku suka sebab ada cheese kek..nyumnyum =)


So far, kalau orang tanya aku best & berbaloi ke tidak pergi sini..satu je jawapan aku "Rasa macam pergi kenduri kahwin je...hehehe".

Oleh kerana aku taknak tepek muka sendiri, so letak je gambar ni untuk menunjukkan rasa sayang aku kat dorang2 ni. Terima kasih sebab jadik housemate aku yang paling sempoi selama ni..heheh


#Jangan marah tau muka masuk belog, sebab belog ni tak femes pun..hahahha

17 comments:

  1. Set up pun macam kenduri kawen kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama sebijik kak..cuma takde pelamin je..heheh

      Delete
  2. Ini bukan yang kat kosmoplex tu kan???

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak zana,
      Bukan kat kosmoplex, ni kat belakang Admal Aviation kolej, seberang jalan Shell/Petron BBST tu..kalau perasan lah.

      Delete
    2. ohhhhhhhhh, terima kasih for the info

      Delete
  3. Replies
    1. kaknieda,
      Tggu jugak kot receptionist nak bg bunga telur..takde pulak..heheh

      Delete
  4. mmg berbaloi tu makan banyak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. syawal,
      Dah makan nasik, terus tak leh masuk dah..minum air pulak banyak..lagilah..hihi

      Delete
  5. Anak-anak dara berbuka puasa hebat bukan main:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie,
      biasalah..suka sngat konsep tunjuk2 ni..nk masak tak sempat..hehe (alasan..)

      Delete
  6. sekali sekala berbuka di luar.. cari kelainan :)

    ReplyDelete
  7. murah la ye..tpi mmng nmpk mcm knduri kawen canopy nya ;p

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺