Wednesday, 2 July 2014

WW :: Nama DAHULU vs Nama SEKARANG..

Bila dah takde apa nak tepek kat entri harini..godek2 fon jumpa satu kartun ni..kelakar lak rasa, terus rasa nak share..hihihi.


Panjang nau nama anak2 sekarang ye..jenuh la dorang nak belajar menulis nama sendiri bila dah masuk sekolah. Tapi takpe, kebanyakan budak2 sekarang dah start masuk tadika seawal 4 tahun lagi..kecik2 dah bijak. Aku dulu takde pun masuk tadika..mak aku terus hantar masuk darjah satu je..huhu

Ni pic latest anak2 buah kembar aku, nama dorang dekat2 je. Senang kitorang nak panggil..tapi kadang tertukar jugak sebab muka sama..heheh


22 comments:

  1. rindu kembar, rasa dah lama x tgk sejak dah berbuai nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS,
      Sila plan utk buat majlis berbuka kat rumah kembar nanti..

      Delete
  2. Replies
    1. Anum,
      Hope dapat baby kembar nti ye..hihi

      Delete
  3. letih nak isi borang bila nama panjang

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaknieda,
      nak isi borang problem sbb tak cukup petak sebab nama panjang sgt..hihi

      Delete
  4. Zayyan!
    Sama macam nama anak saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. DZ,
      Next baby nak suh dorang letak nama ziyyad la pulak..heheh

      Delete
  5. Replies
    1. best sgt...rasa nak golek2 je dorang tu..hahaha
      #makcikyangoverdahkenapahuhuhu

      Delete
  6. comeynye! pendek2 sng nk pgil :)
    kdg2 nama pjg tp pglnya lain jgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. MG,
      Tulah nama panjang kemain, last2 panggil dua hruf je..hihi

      Delete
  7. heheheh aah kan, nama2 bdk zmn skrg nih pelbagai sgt n kadang pyh nk di nyebut nyer...

    alahai comei nyer bby kembar tuh, yg sorang tu sama ngn nama aiyan

    ReplyDelete
    Replies
    1. norhidana,
      salah sebutan nanti..spelling lain, sebutan lain..

      Delete
  8. Zaman bapak kakak bagi nama anak semua tak lebih dari 7 huruf. Tapi anak buah semua ada dua nama.

    Bestnya dpt twin. Kakak dulu berdoa nak anak twin tapi tak berhasil. Comel kan.. muka sama:)

    ps: Kakak dah dapat FM yg dikirim. Terima kasih dik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie,
      Sekarang ni nama anak harus 2 perkataan, kadang tu sampai 3.
      Kagum sgt bila tengok mana2 twin..tak sangka ada jugak twin dalam family.

      Delete
  9. salam kenal cik viva..saya datang dari blog kak zakie..hihi..
    done follow here..
    seronoknya dapat kembar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama kaori,
      Salam kenal..terima kasih singgah ye =)
      sy pun tumpang seronok jugak..dpt anak buah kembar..hihi

      Delete
  10. hheeh betul2...lagi2 kalo dah dpt hajah ke haji nanti pelik semacam name tu heeheheheh.....

    bestnye kembar.... kalo laa dpt rezeki peknen kembar, timang baby kembar...best2,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi kaklieya,
      sy doakan akak dpat kembar ye..leh jadik kawan utk Dayyan tu..ehhh, name same laaaa

      Delete
  11. rambut cikgu tu tetibe jadik nipis. ,ihhKks

    ReplyDelete
    Replies
    1. WG,
      Laa..kan cikgu tu dah tua..tu yg rambut jadik jarang2 dah...hihih

      Delete

Have a nice day... ☺