Thursday, 7 August 2014

Pejabat baru suasana BARU..

Semalam aku dah start pindah opis baru. Dulu opis kami kat bangunan pentadbiran, tapi skarang dah kena berpindah ke bangunan lain pulak. Yang tak bestnya sebab opis dia jauh dari security gate.

Semalam aku kira jarak masa perjalanan dari parking ke opis lebih kurang 15-20 minit jugak. Pastu takde pulak lift mcm opis lama, kat sini semuanya tangga bertingkek2. Masa kami nak angkut barang naik opis baru semalam memang azab..huhu


Pindah barang sket2 je dulu..sebab tak cukup manpower. Mana2 fail & dokumen yang penting kena bawak dulu pastu tunggulah lagi seminggu barulah mover datang angkut balance yang ada lagi kat opis lama tu.

Dulu masa 1st time pindah, senang sebab dari tingkat 3 pegi naik ke tingkat 4 je. Kejap2 larik turun bawah pegi ambik apa yg tertinggal. Kali ni memang jenuh lah kalau nak menyinggah opis lama..dah la skang dah pakai sistem biometrik..adess takleh nak lewat2 lagi..hehehe


Ada beza tak meja lama dengan dekorasi meja baru aku??..kikikiki. Dulu aku ngadap tingkap, sekarang kena mengadap dinding pulak..tukar feng shui katanya...


SELAMAT BEKERJA DI OPIS BARU =)

14 comments:

  1. Replies
    1. Acik Erna,
      Ha ah..kena pg kargo pulak..harap maintain lah kat sini..

      Delete
  2. Replies
    1. kaknieda,
      heheh..biasalah mggu pertama meja clear lagi, masuk sebulan smua ada..tin biskut skali ada kat atas meja tu..

      Delete
  3. Selamat bekerja di office baru.........
    Pindah ke Kargo ker???

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzana,
      Pindah kargo ler pulak kami...takde pilihan..hihi

      Delete
  4. nape pindah plak? suka view tingkap lagi..boleh cuci2 mata..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama kaori,
      Tulah, tak boleh pasal masa nk pilih meja hari tu kena cabut undi..tu yg dpt meja ngadap dinding ni..huhu

      Delete
  5. Org dia memang sikit-sikti feng-sui CV. Posisi meja memang selalulah yg jadi mangsanya..

    Harap tak pindah lagilah ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie,
      Takdelah..sy melawak je pasal fengshui tu..hihi

      Delete
  6. as salam, selamat hari raya
    kty slalu g sini , urusan kerja , driver anta ..
    tp kdg kita je pompuan masa buat urusan

    ReplyDelete
  7. oh..ahahah...baru nak baca entri nih...dh tanya soalan mcm2 dalam newest entri tu :-)
    Pejabat baru, suasana baru semangat mesti baru jugak kan :-)

    ReplyDelete
  8. bleh kurus ler mcm ni tangga betingkek2 ;p sabor je la ek

    ReplyDelete
  9. penat giler pindah2..tp meja baru tu nampak bestlah

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺