Thursday, 21 August 2014

Resepi KEK BATIK..

First time buat rupanya semudah ABC je kan buat KEK BATIK ni, so kepada yang tak pernah buat KEK BATIK tu, meh aku nak share resepi sket kat sini...heheh

Bahan-bahan yang diperlukan adalah seperti dibawah:
  1. Milo
  2. Susu Pekat
  3. Biskut
  4. Mentega (Buttercup)

Cara-cara masak
  1. Cairkan mentega (1/2 buttercup)
  2. Masukkan 1/2 tin susu pekat
  3. Kacau sehingga sebati
  4. Masukkan serbuk MILO dan kacau.
  5. Masukkan kepingan biskut yang telah dipatah-patahkan
  6. Gaul sehingga sebati
  1. Tuang kedalam bekas dan tekan padat2.
  2. Kemudian sejukkan dalam peti ais dahulu sebelum dipotong.

Inilah dia rupa kek batik kami yang telah siap..menarik tak??


Selamat mencuba.. =)

8 comments:

  1. terliur wehh...dah lama tak buat..bila tengok ni rasa nak buat pulak..anak2 suka..:)

    ReplyDelete
  2. wajib buat nih, sbb anak2 buah makcheq dah tgk gambar ni malam tadi
    haha

    ReplyDelete
  3. Kek batik lah yg paling mudah buatkan cikviva.. tak lama duduk Kat dapur tu kan.. sedap akak tengok ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy mana penah buat sebelum ni...hihi..tau makan je

      Delete

Have a nice day... ☺