Thursday, 4 September 2014

Kami @ WARISAN AYAM PENYET, Nilai..

Selasa lepas adalah last day mak kat sini..so lagi sekali kami bawak mak kuar makan kat WARISAN AYAM PENYET (WAP) kat GIANT NILAI. Dulu kat lot yang sama ni adalah Restoren AYAM PENYET API tapi sekarang dah WAP dah ambik alih..

Aku tak penah try lagi kerangupan serbuk kriuk-kriuk ayam goreng penyet dia...so kali ni bawak mak singgah alang2 sana kan..



Macam biasa nasik putih kena order asing, bukan satu set dengan lauk ye. Nasi putih RM1.50 satu pinggan..


Aku order set udang penyet & adik aku ambik set ayam penyet...sambal dia..pehh meletop oiii.


Chicken Chop tu mak punye. Haritu kami belanja mak makan western pulak sebab mak cakap takmo nasik..diet kah?? heheh


Malam tu kami turun SEREMBAN.. sama2 pergi hantar mak naik bas ekspress kat TERMINAL ONE SEREMBAN. Tapi tetiba jadik hangin sbb kat tiket tulis departure pukul 9 mlm...tapi pukul 9.30 mlm barulah bas tu terhegeh-hegeh sampai..sudahnya 9.45 kot baru lah bas tu bertolak balik...huhu

Tapi takpelah..jalan raya punya trafik bukan kita boleh jangka kan..asalkan mak sampai kampung dengan selamat dah alhamdulillah...huhu


Kami harap mak hepi datang sini kali ni..kirim salam org kampung ye mak...hehee

9 comments:

  1. ye.Makcik dietkah?
    rug makcik tak makan ayam penyet..mgidam nnt bila dh smpai kg.
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chot,
      Bukan diet sebenarnya..mak cakap dia dah makan nasik sebelum kitorang pikap beliau...patotlahh

      Delete
  2. eh! udang penyet pestime dengar...klu tak meletops sambal tu bukn ayam penyet la nma nya...hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopiolimauice,
      Ehh..ada ye..udang penyet, daging penyet...bakso penyet...

      Delete
  3. ye lah..kat kg dah mkn nasi hari2 so datang bandar mesti nk try westren pulak..buat2 tanya lak CV ni tau heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM,
      Hehehe...mak ckp dah xnak nasik sebab dh mkn sbelum tu rupanya..tp chicken chop tu pon kami gak yg kena habiskan...hehe

      Delete
  4. Entah camana la rasa ayam penyet ni...belum pernah lg cheq da rasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheqda,
      Betulke? ayam goreng tu lembut sgt isi tapi kat luar garing...agaknya dia rebus dulu kot before goreng pastu ketuk2 n tabur dgn kriuk2 tu...sedapp

      Delete
  5. hihi dapnye. tapi diet skarang nak kurangkan ayam. nanti Cik Viva try makan ayam penyet kat the curve. sedaaap the kebaaabom.

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺