Tuesday, 30 September 2014

Resepi SAMBAL BELIMBING BULUH..


Bahan-bahan

  • Belimbing buluh (hiris @ belah dua)
  • Ikan bilis 
  • Bawang Merah
  • Bawang Putih
  • Cili padi
  • Gula/Garam

Cara-cara

  • Tumiskan bawang putih/merah & cili yang telah ditumbuk & dihiris.
  • Masukkan ikan bilis dan goreng sehingga garing.
  • Akhir sekali masukkan belimbing yang telah di hiris tadi
  • Masak sehingga belimbing nampak layu & masak.
Selamat Mencuba...

17 comments:

  1. Replies
    1. Anum..
      Kembang pipi sebab masam...hihi

      Delete
  2. xnah makan..tp kecur air liur dah ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakEL,
      Maap sebab telah mengecurkan anda...hahaha

      Delete
  3. Ohhh... kakak pun selalu buat macam ini tapi ada satu sambal hitam Pahang guna belimbing juga kakak belum pernah buat. Sambal tu tahan lama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie,
      Sambal itam pahang tu sedap bangattt....

      Delete
  4. Kecur tgk ni.. mmg sdp. Tp ssh la nk cri blimbing buluh skarang

    ReplyDelete
    Replies
    1. LYA,
      Ada kot kat pasar jual belimbing ni..ni pon dorang tanam sendri kat rumah..

      Delete
  5. menarik nih...nmpk sedap..nak buat lah...tenkui CV

    ReplyDelete
    Replies
    1. noly,
      Senang je ni..campak2 je...heheh

      Delete
  6. Cik viva kecur air liur cheq da dgn sambal ni...alahan btul dgn belimbing ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheqda,
      Yeke...cicah nga garam or perencah maggi ok jugak belimbing ni...

      Delete
  7. Replies
    1. Kopiolimauice,
      Mmg pun pastu taruk kicap sket...kasi perasa...heheh

      Delete
  8. sedapnya...tengok pun dh terliur nih

    ReplyDelete
  9. tak pernah rasa belimbing buluh dalam masakan. selalu petik aje sbijik dr pokok and gigit sikit sikit sbb masam..

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺