Monday, 8 September 2014

RINDU AWAK 200% tapi MAAF JIKA AKU TAK SEMPURNA..

Apa yang sama dengan dua drama slot Akasia ni...

RINDU AWAK 200% 
MAAF JIKA AKU TAK SEMPURNA

  • Adaptasi dari novel terlaris di Malaysia
  • Kisah pasal pasangan kahwin yang kena kahwin paksa oleh family & kahwin tanpa rela hati
  • Perbezaan latar belakang & gaya hidup hero & heroin (kampung vs bandar)
  • Heroin semua cantik (Ayda & Sara Ali) tapi watak dorang semua garang ya amat / serius & sombong/ bongkak/ riak/ berlagak (pakej)
  • Hero pun sama2 educated, ensemm & sado (Zul Ariffin & Fahrin Ahmad) ...ngeeee
  • Watak hero pulak mesti baik & penyabar..
  • Pastu dah pertengahan jalan cerita, konfem suweeeettt macam gula tumpah selori...sebelum munculnya watak ketiga aka pengacau.
  • Gadoooooooo je keje dorang sampai dah last2 episod baru suweeet balik & masa tu lagi selori gula pasir tumpah..


Nota kaki : 
Ni adalah pandangan kecik dari seorang peminat drama melayu macam aku..MAAF JIKA AKU TAK SEMPURNA...cewahh

8 comments:

  1. Novel Acik Lana nie akk da baca cuma yg Rindu Awk 200% je blm ada dlm koleksi....uhuhuh

    ReplyDelete
  2. 200% tak sempat layan skrg tgh layan MJATS

    ReplyDelete
  3. kompom setuju dengan pandangan ni..walaupun dah tau jalan cerita...tapi tetap nak tgk kan...sape lagi kalo bukan kiter nak sokong cerita2 melayu kan...walaupun yang kondem cerita melayu ni org melayu jugak..hahahahhaha

    ReplyDelete
  4. boooosan !! sebab tu citer korea best hahaha. eventho jalan cerita semua mesti ada kisah cinta tapi tak mushy mushy sangat macam drama melayu. tolonglah tukar jalan cerita. kawen paksa aja kerjaaanya huhuhu.

    ps : tapi CT suka fahrin ahmad :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ct humairah
      give me 5 ;)
      # muntahlah empunya blog baca komen ni, haha
      tp dah lama jugak x dpt layan korea
      bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, huhu

      Delete

Have a nice day... ☺