Tuesday, 9 September 2014

Ujian KPP makin susah ke???

Apa itu UJIAN KPP??

Ujian KPP adalah UJIAN KURIKULUM PENDIDIKAN PEMANDU atau UJIAN TEORI BERKOMPUTER JPJ.

Yuran KPP test - RM27 (extra lagi RM10 untuk gambar passport)

Calon yang ambil kelas memandu wajib ambik test ni dulu & pastikan LULUS sebelum ke fasa seterusnya iaitu latihan memandu kereta..


Ahad lepas pegi meneman adik ambik test KPP ni...tapi dia tak bernasib baik sebab GAGAL untuk bahagian B. So aku nasihatkan beliau banyak2 lah buat latih tubi & rajin2 ler baca buku rujukan yang dorang kasik tu, jangan dok sebok main HENSET je 24 jam...huhu.

Inshaallah pasni boleh LULUS kot...aminn

13 comments:

  1. cer test sekali lagi, nak tahu susah ke tak
    hihi

    ReplyDelete
  2. sekarang ni mmg makin susah kan...nasib jugak dah lepas dolu2 kan

    ReplyDelete
  3. skrg ni yuran memandu pun dah ribu katanya betul ke?
    aah pasni pasti lulus pya..gud luck

    ReplyDelete
  4. nasib baik zaman kita dah berlalu lalalala ^__^

    ReplyDelete
  5. tak tau lah pulak dik non oi... akak last amik masa tahun 2004 dulu 10thn lps... tp rasanyer kalu kite baca betul buku yg dia bg, dgr ceramah n buat soalan tu sume...insyuallah boleh lulus

    ReplyDelete
  6. Lama x jenguk sini...
    Yalah makin lama mmg makin susah...mahal pun 1 bab jugak..uhuhuh

    ReplyDelete
  7. x pe jangan putus asa...cuba lagi..Cv?..berapa total cost utk dpt lesen memandu tu eh..betul ke ura2 almost 2k

    ReplyDelete
  8. Mahal berdentom nak amik lesen kete sekarang kan

    ReplyDelete
  9. mahal sekarang kan buat lesen. masa tahun 2009 dulu pun almost 1k .. kereta saja.

    salam perkenalan..
    saya misssasu, distributor shaklee kawasan puchong. jika ingin dapatkan vitamin shaklee boleh hubungi saya ye. saya jua ada exp luas dalam bab slimming. 012- 985 1718

    thanks ..:) nice blog ..

    ReplyDelete
  10. walaupun family ada bisness metro driving academy, tapi tak penah pulak tgk ujian ni rupa cane hehehe

    ReplyDelete
  11. ramai y ckp mcm ni..
    makin susah..
    lya pon xtau//

    ReplyDelete
  12. makin susah ye..tapi makin mahal..huhu..

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺