Friday, 24 October 2014

JERUK JAMBU ASAM BOI..

ASAM BOI memang tengah trending sekarang ni sebab tengok begitu ramai kawan2 yang update status & post gambar pelbagai jeruk cth Jeruk Mangga, Jeruk Betik & Jeruk Jambu..tapi yang buat & nampak spesel sebab ia dicampur sekali dengan asam boi & cili. Tengok gambar pun dah rasa kecur...slurpp

Haritu kami try buat jugak tapi bahan asasnya adalah JAMBU BATU..


Bahan-bahan
  • 2 biji Jambu Batu (potong)
  • Asam boi (2 paket)
  • Cili padi (potong)
  • Gula / Garam (secukup rasa)
  • Masukkan semua bahan sekali & gaulkan sebati..
Selamat mencuba.. ^ ^

13 comments:

  1. adoiii mmng menjejes ailiooo seme blog tayang menda yg sama...cri2 pelam muda takdok haiiihh la...ooo jambu batu boleh ye?? blk ni nk buat la ;p

    ReplyDelete
  2. alahaiiii...xleh jadik nie...nak kene buat jugak nie..smp sakit tulang pipi duk menahan kecur ailio...

    ReplyDelete
  3. sama lah mcm entri kita semalam, hehe

    ReplyDelete
  4. Err...boleh jadik gastrik tak? Nampak sedap, tapi kalau tali perut berpintal..akak takut dik

    ReplyDelete
  5. viral gilaaaa jeruk niii ramai buat dan update! bak maii nk rasaaa.. ida malas buat kekekkeke

    ReplyDelete
  6. trliur tapi nk buat malas hihihi

    ReplyDelete
  7. sob sob sob.. CT tak merasa lagi ni.. pakai buah apa pun sodap haaaih hihi..

    ReplyDelete
  8. Kalo guna asam boi yg serbuk x sdp ke?

    ReplyDelete
  9. Kalo guna asam boi yg serbuk x sdp ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy try n sy guna asam boi yg dlm packet tu
      ble sy wat air jeruk tu jd wrna putih..x jd clear cam org lain..nape ek?
      Sy kena wat ape?

      Delete

Have a nice day... ☺