Monday, 24 November 2014

FLYING NASIK BERLAUK dari KELANTAN..

Cerita macamni, last week IRFA ada share kat famili grup wasap pasal NASIK TERBANG ni. Pastu mak aku tanyalah ni yang kuar kat TV dalam slot PRIMADONA tu ke?? Alahai mak...mane ler kitorang tengok program tu..kitorang biasa tengok cenel Korea 393 je...hehehe


So lepas aku tengok ulangan PRIMADONA tu, barulah aku tau apa itu NASIK TERBANG. Ada bermacam jenis makanan tradisional dari KELANTAN yang di terbangkan khas dari sana untuk para penggemar nasik ni kat sini yang nak rasa keasliannya.


So IRFA pun berwasaplah dengan ejen kat area NILAI ni. Aku pulak ditugaskan untuk pickup nasik tu yang kebetulan pickup point dia @ TESCO NILAI.

Gambar no 2 kat bawah ni menunjukkan bila berkotak2 nasik ni masa sampai kat KARGO. Begitu punya gigih kronologi NASIK ni sampai ke tangan para pembeli..heheh


Ni dia antara customer2 yang sedia menanti ejen di kawasan parking TESCO pagi sabtu lepas.


Disebabkan last minute order, kami tak dapat rasa nasik kerabu, nasik tumpang & segala bagai tu. Rezeki kami haritu cuma NASI BERLAUK IKAN TONGKOL, NASI BERLAUK AYAM & SEBEKAS SUGHO @ BUBUR ASYURA.


Walaupun rupanya tak berapa memberangsangkan tapi rasa dia SEDAP GILERR uollss..kena sangat dengan tekak KELANTANESE aku ni.


Sapa yang nak rasa boleh ler menjengah ke IG KAKNOH ni ye.. =)

22 comments:

  1. next week nasi tumpang takde
    stop sbb banjir .. yg lain ada ;)

    ReplyDelete
  2. asyura tu bubur asyura tu ke CV

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik,
      Dah buat pembetulan dah...bubur asyura...lupe nak tulis bubur tu...heheh

      Delete
  3. kerlasssss... siap naik fligh lg ns sume tuh.... pasni makin glamer lah ig kak noh tuh

    ReplyDelete
  4. ohh mak aii .. fast delivery sungguh ni... naik flight bagai..
    brape hinggit satu bungkus nih? sugho pung ado tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. azra,
      same je harga dengan nasik kat sini jugak...

      Delete
  5. Pembalut nasi pun ada classs...

    ReplyDelete
  6. dah balik kelate dah.
    tiap-tiap hari breakfast ngan nasi berlauk :)

    ReplyDelete
  7. alamak.. salahlahhh.. Cik Vivaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakSERI,
      Huhuhu....boleh pulak tersalah ye....

      Delete
  8. kiranya bukan nama nasi tu nasi terbang ye tapi nasi yg di terbangkan khas dari kelantan ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM,
      Ye..saje lah kasik nama terbang sebab naik kapal terbang...hihihii

      Delete
  9. Ade tengok neelofa post hari tu, teringin jugak rase nk teraii.
    Memang sedap eh cik viva?

    ReplyDelete
    Replies
    1. NIL,
      Ha ah...neelofa & Nora Danish ada review pasal nasik ni...

      Delete
  10. wow hebatnyaaaas zamn skrang

    ReplyDelete
  11. mak aiiii...pos all the way dari Kelantan?

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺