Wednesday, 5 November 2014

Misi menawan CAMERON HIGHLAND..(Part 1)

Last minute plan tapi alhamdulillah sampai jugak kami ke CAMERON HIGHLAND ni. Jadi untuk melancarkan trip, aku survey hotel bajet kat area Brinchang je guna booking.com. Godek punya godek, dapat jugak satu bilik dua katil queen dengan harga RM98 satu malam di HOTEL GOLDEN WING, BRINCHANG. Aku terus jelah book tanpa rasa was-was..


First time drive kesana. Mak aihh..mencabar betul jalan dia rupanya. Kejap belok kiri kejap belok kanan...seriau ah bila part selisih dengan lori @ bas tu masa kat corner tu..


Singgah sini kejap untuk aktiviti bergambar..






Cantiknyaa...sejuk mata memandang..




Jom kita carik hotel pulak..mari kita tengok sapa yang kenaa...


Kisah kami mencarik lokasi hotel ni memang pelik..dah pusing satu town tu carik signboard GOLDEN WING HOTEL..tak jumpa. Last2 aku carik je bangunan yang ada balkoni sama macam dalam gambar tu..memang jumpa tapi tertulis Golden Wing Apartment ...musykil guwe.

Kami tanya receptionist hotel sebelah..staff tu cakap kena pegi kat HOTEL CHUA GIN kat tepi jalan besar tu..memang aku ada nampaklah sebelum tu. So kami jalan kaki sket kesana tapi tak jauh mana pun sebelah bangunan je.

Staff HOTEL CHUA GIN tu bagitau dorang ni sama tokey tu yang share receptionist. Dia pun assist kami sampai ke bilik hotel. Rupanya satu bangunan je dengan apartment yang kami jumpa tadi, tapi tu kat hujung sana. Tak ke pelik tu..letak lerr signboard, senang sket orang nak carik...huhh


So far, bilik dia pun oklah..katil besar & bilik air bersih. Selesa untuk 4 orang tapi kami kena alihkan meja kat tv  tu untuk dijadikan ruang solat. Tapi tulah..takde ekon..camane?? hehehe


Rehat kejap pastu keluar balik..aku pulak time tu selsema memang kena sangatlah datang tempat sejuk camtu..nak bernafas pun susah..huhu

View dari tingkap hotel...sejukkkk


Petang tu kami ke pasar tani KEA FARM. Kena bawak duit lebih sket ye bila ke sini..sebab tak semena-mena akan terjebak memborong tanpa rasa sedar..meriah uollss..


Gambar stroberi  & sayur-mayur tak sempat nak snap...ni je yang termampu.




Murah...murah...singgit je satu. Ada jugak yang jual 6 ketul RM10. Mula2 memang rasa macam dah murah sangat dah tu, sekali ada yang lagi murah...member hangin je..hehehe




Sedang bizi window shopping petang tu tetiba hujan turun selebat-lebatnya..tak pasal2 ni masing2 merembat payung corak strawberi ni sorang satu....


Malam tu kami merayau kat bazar2 kat tepi main road Brinchang tu je. Hajat nak ke pasar malam Brinchang yang orang cakap wajib pergi kalau kesana tu tapi tak kesampaian..sebab pasar malam tu dibuka setiap Jumaat & Sabtu je rasanya...frusttt wehhh.

So kami dinner di kedai tomyam berdekatan hotel je..


Kisah seterusnya besok pulak...bye

21 comments:

  1. Hotel tu xpernah tau pun cik viva wlpn dah bertahun duk cni...tp kalu kedai runcit berdktan tu selalu cheq da pergi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheqda,
      Banyak sngat hotel bajet area situ..kami carik yang murah tapi yang penting selamat..

      Delete
  2. best la cuti2 kat CH
    kami bercuti kat katil spital je anak beranak, jadi ler

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS,
      Sesekali bercuti kat spital...ok jugak, kalau boring bleh turun jap pg palm mall tu...heheh

      Delete
  3. bestnya.. aritu gi jem se jem2 nya apepontakbleh >_< dah tu plak ujan sepanjang ari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopiolimauice,
      Tulah, elakkan pegi time cuti sekolah...memang merayap ler sebab jem teruk..

      Delete
  4. Bakpo plk mari sini tanpa diroyak kepadaku... kalu dok blh blanje kopi sechawen.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheqsue,
      Takdop no talipon nok wasap..hihih

      Delete
  5. Replies
    1. Anum,
      Next year boleh pg ye..sebab skarang cuaca not so good..

      Delete
  6. cameron tak pernah mengecewakan kannnnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eida,
      Siap beli ts ala2 i love cameron gitu...wpun niat taknak beli apa2 pd mulanya...hihi

      Delete
  7. mmg indah viewnya ... bila lah blh sampai sana . kat cameron hotelnya mmg x de aircond . mrk kata mlm sejuk sgt sampaikan toto pun mcm basah kena embun ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Qaseh,
      Tulah..ada kipas je utk standby kalau2 tetiba panas pulak...mlam mmg sujukkkkk

      Delete
  8. ok sangatlah hotel dgn harga 98 dapat katil queen 2 bijik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaknieda,
      Berbaloi jugaklah..sewa divide 4 orang...tido lena sebab katil besoo...hehehe

      Delete
  9. syoknya.. fefeeling winter tak bersalji kat sana. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. LD,
      Winter time pagi & malam je...petang dah summer...heheh

      Delete
  10. Ahhhhh... I love Cameron Highland... banyak kenangan manis kat sana...

    salam singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. AB,
      Tenkiu singgah..adakah semanis kurma?? =)

      Delete
  11. pasar malam kalau timw cuti sekolah buka sokmo.sy pergi bulan 3 hri tu, kebetulan cuti sekolah penggal petama.baru tahu..

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺