Tuesday, 23 December 2014

BANJIR...OH...BANJIR..

Kelantan dilanda banjir teruk tahun ni seperti yang kita tahu. Paling ramai mangsa terpaksa berpindah ke pusat pemindahan banjir. Haritu aku baca dalam paper mangsa banjir dah melebihi 20k. Jadik ramai jugaklah kawan2 yang share gambar2 suasana banjir kat sana. Kami di sini hanya mampu berdoa semoga BANJIR kat sana tak bertambah buruk..huhu


Antara gambar terbaru suasana banjir di sekitar daerah KUALA KRAI..







Tadi pun mak wassap cakap air dah naik kat kawasan belakang rumah kami. Risau sangat & harap2 air tak naik lagi dah, tapi sepanjang hidup aku selama ni rumah kami tak pernah lagi dinaiki BANJIR.. ALHAMDULILLAH..

Kalau dulu masa kecik2, rumah kitorang tulah tempat berkumpul sepupu-sepapat bila datang musim banjir. Seronok sangat time tu sebab dapat berkumpul ramai2. Yelah masa tu kecik takde nak risau apa pun, tau seronok main air hujan je...hehehe

Plan kitorang nak balik kampung cuti Krismas (Khamis) ni terpaksa dibatalkan berikutan banyak jalan2 ditutup. Mak aku pun dah cakap awal2 takyah sebok nak balik dulu..nanti keadaan dah reda barulah balik..huhuh

JOM... ramai2 kita pakat baca doa ni..



Semoga ALLAH SWT mempermudahkan urusan kita..aminn

10 comments:

  1. risaukan kalau dah teruk camni..kalau setakat yg biasa2 tu..rasanya rakyat kelantan dah biasa..
    semalam pon akak call mak tanya pasal banjir..nasib rumah mak akak jarang kena..kalau kena pon sikit jer.:).

    ReplyDelete
  2. Semoga mereka semuanya selamat dan dilindungi...

    ReplyDelete
  3. risau ni..sebab mak ayah ada kat rantau panjang, ada kenduri..huhu.kita kat sini tak senang duduk

    ReplyDelete
  4. Huh! Hampir tenggelam... Hopes semua baik2 aje..

    ReplyDelete
  5. Ya Allah.. biar betul... teruk nyer tenggelam Kuala Krai.. last week ada kat Kuala Krai .. alhamdulillah selamat..

    ReplyDelete
  6. sy dah merasai suasana banjir time kt kedah dulu mmng sedihhhh nk mkn pon susah...
    mga mereka selamat di bawah lindunganNya..

    ReplyDelete
  7. SURA MOHD
    ANUM,
    AZIELA,
    SALBIAHM,
    SCHDA,
    KAKNIEDA,
    ZARULFARHANA,
    TIMETRAVELLER,
    KOPIOLIMAUICE,

    TERIMA KASIH SEMUA UNTUK DOA2 KALIAN..SEMOGA KEADAAN BERANSUR BAIK WALAUPUN DAH TAK SAMA MACAM DULU...HUHU

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺