Tuesday, 16 December 2014

MAGGI KETAM @ RESTOREN CHOLEQ, KAJANG..

Okay ni ekceli kisah selepas kami balik dari FESTIVAL LAMPU PUTRAJAYA sabtu lepas. Masa tu kami dah on the way balik ke NILAI. Tetiba adik lelaki wassap ajak pg makan kat area BANGI/KAJANG pulak. Aku ni takdelah PRO sangat pasal GPS ni, tapi takpelah redah je sebab memikirkan ahh...bukan selalu ko nak merayap kan...hihihi

So, aku terus divert ke KAJANG. Otw tu memang dia guide lah kami untuk sampai ke RESTOREN CHOLEQ, JALAN REKO.

RESTOREN CHOLEQ ni kat belakang PETRONAS, JALAN REKO, maybe senang kot sapa2 nak carik..


Kat satu sudut restoren tu aku perhatikan ada sekumpulan anak muda sedang berlatih untuk persembahan DIKIR BARAT. Pehh..rasa macam dok kat KELANTAN pulak..krikkrikkrikk


Baru aku tau yang restoren ni pernah keluar TV3 rupanya...NLKO & JJCM.




Aku baru nak order macam2, sekali staff dia bagitau "MAAF YE..YANG SEKARANG ADA CUMA MAGGI KETAM & CHOLEK BEBOLA IKAN JE"...

Adik lelaki aku pulak dah lesap pegi tapau NASIK KERABU kat kedai2 area situ jugak sebab dia memang nak carik nasik. Tapi saje lah ajak lepak situ sebab nak belanja kami makan MAGGI KETAM katanya..


Aku pulak first time makan MAGGI KETAM ni. Jadik aku pun tak tau rasa MAGGI KETAM yang sepatutnya camana. Yang aku tau MAGGI tu dimasak kuah kari yang pekat dengan hirisan SOTONG & dua ekor KETAM didalamnya..


Maaf ye, kualiti gambar memang sangat tak memuaskan....huhuhu

20 comments:

  1. choleq fish ball? dah xde bahan kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis,
      biasalah...harap dorang ada jual lokching pasni...heheh

      Delete
  2. Dah makin femes maggi ketam ni nampaknye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scdha,
      Mula2 mee udaang pastu maggi ketam...kat kelantaan ada meggi tiram pulak tengah femes

      Delete
  3. kuah nya mcm nampak mcm pekat likat sedap ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kopiolimauice,
      Ye...mmg pekat kuah dia..makn gitu2 je...tapi ketam mmang sampai lumat kami kerjakan...heheh

      Delete
  4. Nasib baik alergij ketam kalau x mmg harus seret somi dtg sini..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Falsya,
      Laa..yeke, alergik ketam rupanya...sabar jelah..

      Delete
  5. Kadang nama sama tapi style tak sama.
    Ada yg kuah pekat ada yg cair - tapi yg pasti ketam manalah tak sedap:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie,
      betul tu, sebab adik kata dia penah makan kat ganu bukan camni...

      Delete
  6. waaaa weeeee mcm best je... harus cuba ni.. dah tak lalu makan nasi arab je.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayumieka,
      Tapi nasik arab lagi bestttttttt... =)

      Delete
  7. choleq bebola tuh mmg ada banyak tuh or ada banyak lg? waaaa siap ada ketam 2 ekor ek n seafood lain, ptt lah rm20....

    ReplyDelete
    Replies
    1. norhidana,
      Ada lagi tapi dah makan..sib baik smpat amik gambar seketul dua...hihihi

      Delete
  8. bebola ikan pun boleh bat colek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaknieda,
      konsep oklah daripada takde...sebb masa tu dah lewat...

      Delete

Have a nice day... ☺