Thursday, 18 December 2014

Ohh...MANISNYA CINTA DI CAPPADOCIA..

Semalam..dikala peminat bola sepak sedang fokus menonton siaran live perlawanan bola sepak PIALA SUZUKI AFF diantara MALAYSIA VS THAILAND, kami pulak sedang bergelak ketawa dan terkadang menitiskan ayer mata dalam panggung sebab menonton cite MANISNYA CINTA DI CAPPADOCIA lakonan FAZURA (IFTI LIYANA) & SHAHEIZY SAM (NAZMI)... so suweet..

#berangankalauakulahiftiliyana..puii


Aku x nak cite sinopsis sebab movie ni dari adaptasi novel MANISNYA CINTA (Anis Ayuni). Jadi sapa yang pernah baca konfem tau camana jalan cerita filem ni..ahakss

Haritu dah janji dengan adik nak pegi sama2 tengok movie ni, pastu korang tau boleh pulak dalam senyap2 dia dah pergi tengok dulu dengan kawan2 dia..hangin aku kejap. Dia ingat aku taktau, padahal aku memang dah saspek kot sebab dia cakap kuar pegi ALAMANDA. Dah tu konfem2 lah tengok wayang sekali..chess

Aku booking online je sebab malas nak beratur, so sempatlah kuar rumah lepas magrib semalam. Aku ingat taknak bawak dia dah sebab dia melanggar perjanjian dua beradik, tapi dia tetap nak follow jugak (sambil hentak2 kaki) sebab katanya cite ni sweet giler..

Opkoss lah suweet sebab aku dah baca novel MANISNYA CINTA ni dua tahun lepas kot, ada kakak opis bagi pinjam..


Aku cakap oklah tapi dengan syarat jangan jadik PENCERITA TAK BERTAULIAH pulak dalam wayang tu nanti mentang2 dia dah tengok .....muahahaha

Dari dulu aku teruja nak tengok sebab dorang shoot kat Turki pastu naik belon panas kat CAPPADOCIA tu. Sebelum kami tersampai ke ISTANBUL,TURKI dulu, aku adalah jugak survey jugak pasal CAPPADOCIA ni, berapa kos nak kesana & tiket naik belon tu...hukhukhukk.

Kalau aku sorang boleh lagi pejam mata nak kuarkan bajet, tapi ni dah segerombolan camni...camaner?? Parah bajet...so simpan jelah niat tu dalam hati....huhuhu


Pastu nak dijadikan cerita, masa kat dalam wayang tu, aku bukaklah fesbuk kejap. Pastu tengok ada orang post pasal BELON PANAS TERHEMPAS di TURKI semalam. Ya ALLAH...mengucap panjang aku masa tu..hmmm


Kami baru je berangan bestnya kalau dapat naik belon panas kat sana tu..tapi tulah benda nak jadik tak kira tak mana dalam negeri ke, luar negeri ke, sama je...kita hanya merancang tapi ALLAH SWT yang menentukan..

Apapon semoga mereka yang terlibat dalam kemalangan tu beransur baik. Jangan pulak serik nak kesana untuk kaki2 travel yang punya bajet lebih..bestt wooo...heheh

19 comments:

  1. Maknanya akak tak boleh nengok citer nie lah...kena baca novel dululah kan....hehehehe

    ReplyDelete
  2. haihhh mcm tak sabor plak nk terjah panggung ni... ;p

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. SIS,
      Sokay...next time u go ek but i follow...muahhaha

      Delete
  4. nak tgkkkkk....

    tuh la kite pun ade dgr kat radio pagi td psl belon tuh..

    ReplyDelete
  5. tak berkesempatan lagi nak layan movie ni, cukup dengan novel dulu... bab berangan nak naik belon panas tu nampaknya semakin menjadi2 ya... termasuklah diriku!!

    ReplyDelete
  6. Dah lana x tgk wayang.. nak kena tgu anak besar la nampaknyee.. rindu nak tgk wyg. Tq for sharing ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chenta Ummi,
      Betul tu, tak enjoy nanti..biar baby besor dlu...bru leh fokus..

      Delete
  7. baca review pun dah mcm best jer ...

    ReplyDelete
  8. Tu la.. Review manisnya cinta tu mcm best je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SAL YA,
      Suweet sangat...sesuai jugak dorang tuh...hihih

      Delete
  9. best kalau dpt terbang dgn belon

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakNIEDA,
      Teringin sangat nak naik..emmm...pasni naik belon panas putrajaya jelah...

      Delete
  10. tak sabar pulak nak gi Turki tahun 2016.... mesti nak naik belon panas tu... walau penakut gayat gila baban...

    ReplyDelete
    Replies
    1. N.A,
      Lambat lagi tu...ada setahun persediaan untuk atasi masalah gayat tu...keep it up..heheh

      Delete
  11. tengok dengan member yang dah baca novel tu, nasib baik dia tak jadi tukang cerita..eheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. SAL,
      Kann...sabor jelah lau kena dok sebelah pencerita dlm wayang ni...huhu

      Delete

Have a nice day... ☺