Monday, 12 January 2015

Drama Korea :: PINOCCHIO

Semalam kecoh kat media sosial pasal video kat konsert KPOP tu. Tak tau nak komen pasal tu, mungkin keterujaan terlampau yang membuatkan para remaja2 tu berkelakuan sedemikian agaknya...errr terkomen la pulak..huhu.

Tapi janganlah samakan para peminat drama KOREA dengan peminat KPOP..tak adil rasa. Pastu janganlah kondem sangat mentang2 anda tengok cite OMPUTEH je.

Cite KOREA ni best kauuu...jalan cerita dia lain tak sama dengan cite melayu sekarang. Aku tengok semua cite termasuk CINA, TAMIL, SINETRON, TAGALOG, THAILAND blablablaaa...(walaupun TV aku dah lama kena jaundice) tapi selalunya kalau drama bersiri hanya untuk MELAYU & KOREA jelah...

Sebab suka tengok drama KOREA adalah:
  1. Jalan cerita BEST (kalau cite pasal polis, doktor, wartawan semua nampak real gitu)
  2. Pelakon dia esp HERO & HEROIN yang COMEL, TINGGI, SLIM, ENSEM ( JAMBU)
  3. Dressing STYLO & BERGAYA walaupun scene kat rumah.
  4. VIEW OUTDOOR yang MENARIK & SEJUK buat aku rasa teruja nak pegi sana..hehe
Artis KPOP pulak selalunya lepas habis drama tu mesti ada tunjuk nyanyi2 dlu selingan sebelum siar next drama kan..

  1. Dressing & tarian dari penyanyi pompuan yg seksis meksis..mentanglah kaki semua panjang2..huhh
  2. Grup penyanyi lelaki buat gaya COMEL2 GWIYOMI sambil nyanyi contohnya buat gaya kenyit2 mata, pegang bibir..ehhhh dah kenapa?? kohkohkohh
Oklah...abaikan pasal tu, yang aku nak cite sekarang ni drama KOREA yang sedang hangat kat cenel 393 setiap RABU & KHAMIS (9 MLM) adalah PINOCCHIO. Cerita pasal wartawan perempuan (PARK SHIN HYE) yang akan tersedu je kalau cuba menipu..


Watak CHOI DAL PO ni masa sekolah ni macam selekeh je.


Bila dah kerja barulah nampak semenggah sket..heheh


Nak tengok or minat apa2 drama & rancangan hiburan mana2 pun boleh, asalkan tau buruk & baiknya Contoh kalau dah masuk waktu solat tu, cepat2lah ditunaikan, jangan suka bertangguh...nanti pahalanya kurang...tak gitu?? =)

14 comments:

  1. xsuke kpop, suka drama korea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MizzTina,
      saya bg anda 5 bintang OPPO... =D

      Delete
  2. tetiba tigt citer GTO huihhh lamaaaaa nye tak layan citer korea ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopiolimauice,
      GTO?? Legend kot cite tu

      Delete
  3. tak pernah tengok drama korea lagi... katanya semua pelakon dia muda walau emak dan nenek sebab depa nampak sebaya jer ngan anak remaja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib,
      Hahaha...sama muda..tpi still boleh beza lau ahjuma tu...

      Delete
  4. tak salah pun kpop tu, yang salah ketaksuban tanpa kawalan dikalangan anak-anak remaja ni, drama korea memang banyak yg best2 kan...:) singgah malam ke sini cik viva

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anajingga,
      Ye..setuju, kpop tu tak salah tp sepatutnya kena hormat lah budaya & agama kita jugak, yg anak2 remaja ni pulak sebab dah teruja sgt...
      terima kasih singgah sini..

      Delete
  5. malam ni dtg umah kita tau. layan pinochio
    pakej dinner nasi + pepahat goreng cili bertelur, koh koh koh

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. JM,
      Tak dapat pg KOREA, tengok drama pon ok dah....huhuh

      Delete

Have a nice day... ☺