Wednesday, 27 May 2015

Drama SUAMI + ISTERI..

Drama HATI PEREMPUAN dah habis..oklah..lemah aku tengok cite tu sebab aku rasa 80% Kuril kena pujuk Yuhanis...bosan ah. Sekarang tengah layan drama DIA..ISTERI LUAR BIASA pulak. Apa yang luar biasanya??


Drama adaptasi memang sepesen je jalan cerita dia macam pasangan yang kahwin paksa, kahwin kontrak, gaduh, pujuk..pujuk gaduh..blablablaaa...lepas tu satu kontena lori gula pasir eksiden..gedegang..terus keluar bunga2 chenta..huhu

Antara tajuk-tajuk drama/filem sekarang yang ada unsur2 kekeluargaan...heheh

PLAYBOY ITU SUAMI AKU (Fattah Amin & 
SUAMIKU ENCIK SOTONG (Sharnaaz Ahmad & Amyra Rosli)
PROJEK MEMIKAT SUAMI (Aiman Hakim & Emma Maembong)
SUAMIKU MR PERFECT (Aaron Aziz & Lisa Surihani)
SUAMI SEBELAH RUMAH (Izzue Islam & Ayda Jebat)
SUAMI AKU USTAZ (Adi Putra & Nora Danish)

AKU ISTERINYA (Izzue Islam & Anzalna)
ISTERI SEPARUH MASA (Aiman Hakim & Emma Maembong)
DIA ISTERI LUAR BIASA (Syukri Yahya & Nur Fathia)

BINI-BINIKU GANGSTER (Ehhh..drama ni pun kira love story ke??)

MENANTU VS MERTUA
Novel ni aku baru start baca semalam..ingatkan sama dengan satu drama bersiri dulu2 kat astro tu lakonan ERRA FAZIRA & AQASHA..rupanya tak sama pon..

MAID
Cite pasal maid pun dah jadik novel & drama sekarang ni.
Katanya drama ni tengah shoot sekarang. Lakonan abam sado ZUL ARIFIN & AYDA JEBAT. Bos aku cakap novel dia BEST. Aku tengah tunggu Q nak tumpang baca novel tu nih..

TEMAN LELAKI UPAHAN
Tak kira sebab ni kisah belum kahwin...hehehe
Watak KYRA & EL sangat menjadik..aku bagi 5 bintang

Lagi satu ada novel/drama tajuk makanan jugak

ASAM PEDAS UNTUK DIA (NUREEN MIRZA)
KIMCHI UNTUK AWAK (SURI RYANA)

Tajuk NOVEL & DRAMA yang sangat straight to the point. Tiada lagi tajuk sastera ala2 OMBAK RINDU & BADAI SEMALAM.

7 comments:

  1. Pusing-pusing tema yg begini diminati audience jadi itulah yg ditayang..

    ReplyDelete
  2. sokong dengan steatment last tu...sekarang tajuk semua straight to the point je kan

    ReplyDelete
  3. Klu dh nma nye drama melayu pusing2 mcm tu la ye

    ReplyDelete
  4. rindu nak tgk cite2 rashid sibir...

    ReplyDelete
  5. huhuhu... novel low quality in term of language, theme and idea.
    itu kah kualiti masyarakat / youth hari ini.
    huhuhu...

    ReplyDelete
  6. bhahahaha da jadi trend.. semua cite kat mesia dah jadi cemni.. mujur rumah xde tv so tak terpengaruh nak tngk..

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺