Monday, 1 June 2015

Ada apa di MITSUI OUTLET PARK KLIA??

Dulu kalau lalu jalan ni nampak ada construction, apa lagi lah yang dorang nak buat tengah2 tanah ladang kelapa sawit kalau tak silap aku sebelum ni. Tak sangka rupanya dorang nak buat brand outlet camni..gempak jugak.

MITSUI OUTLET PARK


SELAMAT DATANG...HAIT..HAIT


Masuk je rasa best sangat sebab sejuk, bayangkanlah tadi kami jalan dari parking rasa macam jalan kat padang jarak padang tekukur..panas weh.

Ramai tak terkira manusia kat dalam ni...macam dah tak heran dengan isu GST segala bagai tu. Yang penting kita shopping..yeyyyy. Banyak outlet yang tengah sale..tu ada yang nak masuk butik dia kena Q dulu untuk elak kesesakan.


Contohnya macam outlet CLARKS & NIKE. Orang beratur sampai ke pintu masuk. Memang sale giler2 kot.


Kat tengah atrium ni..ada sesi photoshoot kepada sapa2 yang nak merasa pakai KIMONO. Kawan aku yang pegi semalam cakap, kalau sapa2 yang nak cuba..cuma perlu tunjuk apa2 resit pembelian kat M.O.P tu, baru dorang bagi pakai.


Direktori untuk panduan para pengunjung..


Sini pun ada monitor untuk para pengunjung alert flight masing2. Mana tau tengah syok2 menyoping lupa pulak masa dah TIME..


Kitorang tak lama pun kat situ..takde apa nak carik sebenarnya. Saja pegi memeriahkan suasana. Maklumlah dekat dengan rumah dan konfem tak sesat & takde tol..heheh

Parking berbayar tau..tapi tak tau rate dia berapa sebab masa kami pegi semalam tu..free parking..


So far, kalau dorang ada buat cinema aku rasa lagi meriah kot. Kesian kami orang sepang & Nilai sebab cinema yang paling dekat kat ALAMANDA je aku rasa..

okbai,,,

19 comments:

  1. Replies
    1. ANUM,
      Biasalah tempat baru..rmai yang pg survey..heheh

      Delete
  2. akan terjah jugak tp 6 7 8 bulan after bukak..kalau gie sekarang kompom berderet org..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. FALSYA,
      Kalau tersmpai ke klia/klia2 harus singgah k..wajib...heheh

      Delete
  3. cik viva - contraction ke construction? hihihih...
    jauh nau maksudnya...
    hihihi...

    cik viva - lokasi nya kat mana ni? KLIA ke KLIA2?
    Slalu p KLIA naik tren, memang tak perasan kewujudan outlet2 ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. NNHAS,
      Terima kasih untuk pembetulan itu..saya dah edit dah...hihii
      Lokasi tepi jalan menghala ke airport..kena drive lah.. betul2 tepi jalan besar tu

      Delete
  4. huhu klu bab shopping lupa pasal gst kan ^___^

    ReplyDelete
  5. Macam mana Cik Viva dapat parking free? Saya kena RM4 tau!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak zana,
      Tulah kami pon tak tau..kami carik jugak mesin nak bayar. Tapi ada kertas tampal cakap pegi terus ke exit gate. Dah sampai situ baru ada tulis free parking...

      Delete
  6. wahhhhh mcm bestje... nengok org beratur mcm gila2 betul sale nyer... gst ke minyak naik tolak tepi yek kui2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis,
      myk naik sen2 je..tu yang wat2 lupa...sale giler2 kat situ..

      Delete
  7. Kn2.. huhuu kalau ada wang kat dalam tu rasanya lagi gempak... nanti tiap2 hujung minggu boleh pegi sana jep.. tap yaha dah pegi TS atau Palmall hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ms Keju,
      Ramai orang pegi melabur duit kat situ...heheh
      Harap2 lepas ni pun tempat tu meriah la jugak..takut sepi je nanti

      Delete
  8. ni la tempat yang org dok post kat fesbuk.. bratoq smpai keluar.. nike nye pasal hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT,
      YE...RAMAI LAGI TENGAH BERATOQ NI..SALE SAMPAI BILE NTAH..

      Delete
    2. hehehe kite duduk penang tengok sajalah orang post gambaq.. CT rasa nanti time cuti krismas mesti ada sale lagi kan kan.. hehehe pandai je predict =P

      Delete

Have a nice day... ☺