Friday, 5 June 2015

MOVIE :: SUAMI AKU USTAZ KAH??

Last week set date dengan ahkak2 opis pegi outing tengok wayang. Pilih hari RABU sebab wayang murah..kikiki. Filem SUAMI AKU USTAZ dalam carta teratas masa buat undian. Ahh..cerita melayu novel lagi..huhuhu

Aku dah berkira2 nak movie marathon haritu, nak sangat tengok cite nih MAD MAX FURY. Macam best jugak trailer dia..saspen je.

Tapi biasalah para2 ibu nak kena balik awal sebab nak ambik anak kat sekolah, jadik simpan jelah niat tu..huhuh



SINOPSIS

Cite pasal budak sekolah ALISA (NORA DANISH) kena paksa kahwin dengan USTAZ HAFIZ (ADI PUTRA) yang jugak merupakan sepupu dia sendiri sebab makayah dia risau nak tinggal ALISA sorang2 masa dorang pergi tunaikan HAJI @ UMRAH camtu lah...lupe dah.

JOHAN (IZZUE ISLAM) kawan baik ALISA frust bila dapat tau ALISA dah kawin dengan ustaz tu. Tapi dia takde pun rasa nak balas dendam or whatever sebab takkan khianat orang yg dia sayang.Yang bawak watak jahat tu (ekceli jeles) adalah kawan sebelah meja ALISA tu sebab dia buat report polis cakap yang USTAZ HAFIZ ni wat aniaya (rogol) budak bawak umur yakni ALISA.

So far, jalan cite dia simple je..straight to the point. Dalam novel lagi best rasanya...


Alhamdulillah..langsung takde pun scene ROMANTIKA DE AMOUR macam dalam filem AKU TERIMA NIKAHNYA tu...ewwwwhh

3 comments:

  1. ooo bru nk tgokkkk sbb ada adi putra ^___^

    ReplyDelete

  2. Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺