Monday, 13 July 2015

BERSESAK DI KL RAYA FEST 2015 @ PWTC..

Plan asal nak pegi PICC je dgn adik sebab aku ada baca yg kat sana pun ada jugak bazar yg jual keperluan raya ni hari Sabtu Ahad lepas. Tup2 akak ipar ajak join beliau pegi bersesak-sesak kat PWTC, katanya ada KL RAYA FEST.


Untuk efek yang menunjukkan kami semua happy & eksaited...


Suasana kat lobi pun dah ramai, belum lagi masuk hall dia lagi...mari kita tengok apa yang ada..


Pintu masuk...jaga2 bag anda..yelah mana nak tau dah ramai2 camtu kan...huhu


Nahh...jangan kata akak tak payung okay...(sumber dari gugel).

pic gugel

Tengoklah betapa ramainya orang nak sambut 
raya tahun ni dengan meriah jugak walaupun ada kekangan GST..hehehe

Ni pulak booth feberet aku..harga serendah RM8 je sehelai...apalagi kita serbuuu..


Ramai jugak artis turun masa ni, masing bizi promote koleksi/brand/produk dorang. Antaranya Johan & Afdlin Shauqi promote koleksi seluar mambang @ pelikat pant. Memang happening bila Johan jadik tukang lelong..


Kebanyakan booth semua menjual jubah dress, jubah lelaki, tudung instant shawl dari pelbagai jenama tempatan. 

Aku tak sempat nak pusing habis semua booth tu pun sebab kepala dah start sakit dah..argghh..

Tapi aku kagum dengan kesabaran ibubapa yang bawak baby siap berstroller kesana..tabah betul. Kalau irfa konfem surrender lah...hehehe

Dalam pada gelak ketawa kami haritu, ada kisah sedih jugak. Myvi kami kena langgar dari tepi dengan moto masa otw ke sana. Nak cite banyak pun tak guna, orang tu buat muka kesian pulak. Takpelah bulan2 pose yang mulia ni kita maafkan jelah...

Malas nk kecoh2 kang jadik viral gadis myvi pulak..huhuu


Kami sampai nilai pukul 7 ptg, alhamdulillah sempat balik berbuka kat rumah.

7 comments:

  1. Memang sesak gayanya akak. Kasihan kat myvi baru. Tak apa, semoga dimudahkan uruan akak sebab memaafkan salah mat moto tersebut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PMDR,
      TULAH, MSALAHNYA TU MYVI SEDARA..TP SY YG BAWAK...ADUHAII

      Delete
  2. ramainya umat..memang untung la peniaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAKNIEDA,
      PELIKKAN...KAT BAZAR RAMADAN PUN RAMAI. KAT EKSPO PUN RAMAI, KAT MALL PUN RAMAI..SAKAN DORANG NI NAK BERAYA

      Delete
  3. hehehe memang kakak payung sungguh citer kakak shopping wakakka..
    mmg la kawan CT pegi pun cakap ramai.. hehe.. ada merembat apa2 yg best ke kat sana ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT,
      HMM...REMBAT APE EK?? REMBAT TUDUNG JE SELAI DUA...AHAHAHA

      Delete

Have a nice day... ☺