Sunday, 31 January 2016

ROTI BAKAQ TELOQ MELELEH @ RTBM..

ROTI BAKAQ TELOQ MELELEH...

Nama pun dah UTAGHA sangat..hehehe


Kiosk cawangan RTBM ni baru bukak kot kat area NILAI ni...agaknyalah..
*kalau salah boleh betulkan ye..


Pilihan aku TELOQ + CHEESE + SOSEJ & BEEF

Harga sama RM5 satu untuk dua jenis menu ni..


Sapa2 ada nampak kiosk ROTI BAKAQ TELOQ MELELEH ni di kawasan berhampiran rumah/opis anda..boleh ler singgah try... ^ ^

Tuesday, 26 January 2016

KOPI HIPSTER...

Fenomena BIG CUP coffee dah trending kat negara kita sekarang ni...



Kat area NILAI & SEPANG ni je ada bermacam gerai/kiosk/booth yang menjual air BIG CUP ni yang giat tumbuh bak cendawan kukur selepas musim hujan..heheh

Range harga satu BIG CUP biasanya dari RM4 - RM5/6 untuk semua perasa seperti MOCHA, LATTE, CAPPUCHINO, GREENTEA, VANILLA, CHOCOLATE...bla..bla..blaa...

Rasa semua SEDAP dan lebih kurang sama tapi perisa GREEN TEA selalunya beza sket lah rasa dia..

Ni aku nak share antara BIG CUP yang aku penah try...


Ada banyak lagi yang belum sempat aku try ekceli..hehe

Tapi dalam banyak2 coffee ni tetap tak boleh memadamkan rasa sedap & kawnya KOPI VIETNAM itu...



Terlalu rinduuu...terlalu rinduuu..
Jujur aku terlalu rindu..
Tiada lain selain rinduu..

- Eleena Harris -

Friday, 1 January 2016

RENEW TARGET DI TAHUN BARU 2016..

SELAMAT TAHUN BARU 2016 semua...smoga tahun ni menjadi tahun yang lebih baik untuk kita..


Malam new year kali ni aku sambut kat opis je...hehehe