Tuesday, 26 January 2016

KOPI HIPSTER...

Fenomena BIG CUP coffee dah trending kat negara kita sekarang ni...



Kat area NILAI & SEPANG ni je ada bermacam gerai/kiosk/booth yang menjual air BIG CUP ni yang giat tumbuh bak cendawan kukur selepas musim hujan..heheh

Range harga satu BIG CUP biasanya dari RM4 - RM5/6 untuk semua perasa seperti MOCHA, LATTE, CAPPUCHINO, GREENTEA, VANILLA, CHOCOLATE...bla..bla..blaa...

Rasa semua SEDAP dan lebih kurang sama tapi perisa GREEN TEA selalunya beza sket lah rasa dia..

Ni aku nak share antara BIG CUP yang aku penah try...


Ada banyak lagi yang belum sempat aku try ekceli..hehe

Tapi dalam banyak2 coffee ni tetap tak boleh memadamkan rasa sedap & kawnya KOPI VIETNAM itu...



Terlalu rinduuu...terlalu rinduuu..
Jujur aku terlalu rindu..
Tiada lain selain rinduu..

- Eleena Harris -

4 comments:

  1. btl2 mcm2 jenama ada.... mcm2 perisa n gaya
    akak sesekali try jgk lah sbb beso sgt...
    kalu selalu2 kang kene kencing manis lak

    ReplyDelete
  2. setuju...memang kaw kopi Vietnam.
    Rahsianya dia campur dengan susu cair

    ReplyDelete
  3. Greentea ada tpt sedap, ada tpt kureng
    Kita pun rindu jgk, x sabar tggu may
    Tp spa nk jd bby sitter nih, huhu

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺