Monday, 9 May 2016

MEE BESEN ORI @ MELAKA

Hari kedua di Bandar Melaka...

Misi mencari lokasi restoren Mee Besen Ori  Melaka by Candy Pillow. Carik guna waze je walaupun sesekali terlepas simpang jugak..maklumlah bandar MELAKA ni kan banyak jalan sehala..huhu


Alamat penuh
G11 Pangsapuri Laksamana Lorong Thamby Abdullah
47500 Bandar Hilir, Melaka

Waktu Operasi
3.30 petang hingga 10 malam

Masa kami sampai tu, kedai belum bukak so terpaksalah tunggu dalam kereta je. Rupanya sistem kat sini kena ambik no giliran uollss...aku ni punya lah jujur tunggu hingga kedai bukak. Tengok sorang brader ni tanya staff dia..terus staff tu hulur no giliran. So tak pasal2 kami dapat no 4 walhal sepatutnya kamilah 1st customer. Tulah org tua cakap...mulut tu jgn berat sgt nak bertanya..huhu


Kedai dia kecik je ada dalam lebih kurang 12 meja so no giliran yang ke 13 tu kena tunggu kat luar dulu..tapi takpe dorang dah siap sediakan bangku hokay..


Ini kaunter minuman


Okay..jom kita order menu dia...mariiiii..mariiii...mariiiiii



Tak lama sgt pun tunggu...mungkin dorang dah prepare awal2 sebab tau sambutan hangat dari pelanggan..

So harini kami order ni...

COCOLICIOUS & BANDUNG SODA FLOAT


MEE BESEN SAIZ S (2 orang makan)


TALAM WESTERN (RM35)


So far kami sangat berpuas hati dengan menu yang disediakan...tak rugi singgah..


Ada banyak lagi menu2 lain kalau nak try..

Lepas isi perut kat sini..kami terus drive balik ke Nilai....alhamdulillah sampai dengan selamat walaupun hari hujan dan yang paling penting tak rasa mengantuk langsung..

6 comments:

  1. waaaaaaaaaaa stylo nya...
    tgk menu tuh mmg menggoda lg2 mee besen ngn talam western tuh...

    ReplyDelete
  2. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nak pegi jugak
    cepatlah besar cikebom, boleh lah kita jjcm melaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikebom dh besar buleh berungga doh ni...buleh la g..hahaa

      Delete
  3. Saya nak cuba.sy dari sandakan sabah....24/02/17 saya balik cuti di muo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slm encik..
      Boleh je..tp skarang kena tabah menunggu giliran sbb lepas dh keluar tv ni...makin ramai pelanggan alhamdulillah..

      Delete

Have a nice day... ☺