Tuesday, 4 December 2012

OFFICE FAMILY DAY 2012 :: BUKIT GAMBANG RESORT CITY (Part 2)

- Part 2 -

Okay, dah siap2 kami pun teruslah berangkat ke waterpark tu menaiki tram tersebut. Sampai2 je sana rupanya kitorang ni yang terakhir sampai, semua orang dah pegi main air kot. Lepas makan, excited ni nak main air tapi dalam pada tu kamera tetap aku bawak jugak, incase nak ambik gambar kan sejak2 berbelog ni memang dah jadik kewajipan..haha.

Mula2 tu memang aku excited nak meluncur ni sekali tengok...tu diaaa..


macam semut...ramai giler orang..antara2 sebab terjadi (pada pendapat aku laa..)
  1. Musim cuti sekolah
  2. Kat area pantai timur mana ada waterpark (kalau salah sila betulkan ye..) sebab tulah ramai orang tertumpu kat situ.
  3. Tiket masuk yang murah (RM23.90 dewasa & RM16.90 kanak-kanak)
Tempat dia besar tapi macam banyak sangat pokok tapi yang best tu aku tengok banyak gazebo aka cabana yang disediakan kat situ tapi kena sewa la..rasanya harga dia dalam RM35 rasanya, tapi oklah kena pulak dapat yang bawah pokok so redup2 gitu, boleh la layan mata..zzzz

Antara gambar2 lain adalah seperti di bawah


Memang kami tak sanggup nak bersesak kat situ, tapi alang2 pergi la jugak kat tempat dewasa punya game..jauh tu nak jalan sebab dia macam berbukit. Dah sampai atas tengok ramai jugak orang tengah tunggu giliran, member dah ajak balik berendam kat swimming pool hotel je. Aku redha lah sebab tak mampu rasanya nak beratur.



Sampai je hotel terus pegi berendam kat pool sampai la hujan turun, tapi buat bodoh je main air dalam hujan rintik2 tu..nak puaskan hati sebab tadi tak dapat main air kat waterpark tu...hehe.


Sebelum tu Commitee dah inform supaya kami semua kena siap tunggu depan lobi dalam pukul 7.45 sebab nak pergi dinner kat dewan yang terletak di area water park tu. Dorang terpaksa buat kat sana sebab dewan2 kat hotel dah fully booked. Naik tram lagi..

Malam tu acara yang di tunggu-tunggu adalah persembahan berkumpulan. Grup aku buat tarian hawai. Ada yang berlakon, menyanyi, menari Gangnam pun ade jugak. Tapi rezeki grup aku sebab menang persembahan terbaik dan salah sorang ahli kumpulan dapat Award Mr/Mrs Supporting..yey!!


02 DEC 2012 (AHAD)

Pagi2 dah turun breakfast, kira antara yang terawal la sebab ingat nak pergi berendam lagi kat pool tu tapi sejuk la pulak, so tak jadi terus je balik bilik mengemas ape yang patot sebab nak check out pukul 11.30.

wordless..
Ni semua yang aku kena bawak balik, doorgift, hamper, doorgift kid yang aku pau dengan staff committe, hadiah telematch, beg baju of course la..kecuali yang pic last tu sebab tu aku pinjam orang punya lucky draw grand prize..jeles nih..huhu


Kami gerak balik pukul 12 tgh hari tapi transit kejap kat JAYA GADING sebab nak beli keropok losong.


Kemudian berhenti lagi sekali kat R&R GAMBANG untuk makan tengah hari. Lepas tu kami terus la balik KLIA. Kami sampai sana pukul 7 malam, alhamdulillah..

Monday, 3 December 2012

OFFICE FAMILY DAY 2012 :: BUKIT GAMBANG RESORT CITY (Part 1)

Okay hari ni nak apdet cerita pasal OFFICE FAMILY DAY 2012 yang lepas @ BUKIT GAMBANG RESORT CITY (BGRC), KUANTAN.

30 DEC 2012 (JUMAAT)

Kami semua bertolak ke Gambang pukul 12 tgh malam menaiki bas sewa khas. Alhamdulillah selamat sampai sana seawal pukul 7 pagi.

* Sedikit info *

Bukit Gambang Resort City ni sebenarnya belum siap sepenuhnya lagi. Sekarang ni masih dalam pembinaan
untuk Safari Park, Adventure Park, Marine Park, Global Heritage (South & North). Jadi yang sedang beroperasi sekarang adalah Arabian & Caribbean Bay Resort dan juga Gambang Water Park.

Info seperti di atas
signboard yang kalerful..
01 DEC 2012 (SABTU)

Registration kaunter pukul 7.30, kami dapat doorgift bag dan kupon breakfast pagi tu. Lepas makan semua kena terus bergerak pergi ke khemah untuk acara telematch pulak. Mula2 bagi can budak-budak main dulu, pastu barulah akak2 ni turun padang menunjukkan skill masing2...hehe.

Bebudak yang excited dapat hadiah..
Kesemua sekali ada 3 game budak dan 05 game dewasa. Aku dengan semangat waja telah menjoinkan diri untuk kelima-lima game sampai staff resort tu perli cakap muka same je yang main..huh!! Ade aku kesah dah takde participant so join jelah..huhu.

Game2 yang di pertandingkan adalah seperti game lari ikat kaki berduet, kereta kebal gergasi, bawa bola pingpong dalam botol, susun tapak kayu, mencipta pakaian berhias (ekceli nama game ni aku reka sendiri sebab lupa nama asal dia...hehe). Jadi hasilnya adalah 1 kali juara, 1 kali naib juara dan 3 kali tempat ke tiga...walaupunn...
eh!! ingatkan budak2 je yang excited dpt hadiah...lalala
Telematch tu habis dalam pukul 12 lebih dan barulah kami dah dapat kunci bilik memasing. Aku share dengan sorang staff ni sebab memandangkan kami je yang bujang time tu sebab orang lain sume dapat family room.


Bilik aku punya la jauh ke hujung dunia. View dari bilik tu mengadap bukit, aku rase tu bukit tempat dorang nak buat safari park tu kot sebab ade lori tengah mengangkut tanah. Kiranya tak best langsung la, kalau mengadap swimming pool kan best buleh gak tengok2 orang tengok orang aka cuci2 mata...heheh.


Memang bukan rezeki kami nak dapat bilik depan2.. padahal kami yang terawal dapat kunci bilik tu..bayangkan 2 kali turun naik lift baru sampai bilik..kalau malam memang aku tak berani balik sorang2..seram dowh..

kawasan hotel
Ni bilik studio kami, kira just nice la untuk 02 orang.

wordless
* Info lagi *

Dari hotel/resort ni nak ke water park tu kena naik tram, tambang RM1 tapi kalau kita ambil pakej rombongan kira dah include sekali so boleh naik je tak payah bayar. Emm..kenapa kena bayar, pelik la sepatutnya service tu percuma jelah ala kira macam kemudahan untuk pelanggan la kan...

Ni lah rupa tram itu..
 Oklah..sambung next episod ye.. tata

Saturday, 13 October 2012

RESTOREN URAT KETING (UK), BANGI..

Ni semua pengaruh tengok Iqram Dinzly dalam program JJCM tu. Nampak macam sedap giler mase dia makan sup tu. Aku pulak memang hantu sup perut, tak kesahla perut lembu yang warna putih tu atau perut muda tu..peh!!! Terus teringat kat ayah aku yang suka masak sup dan suka buat kerabu perut sebab anak-anak dia suka makan..(tibe-tibe rasa nak balik kampung je...huhu)

Member pun tak pernah pergi restoren tu tapi dia terer sket bab-bab jalan area bangi tu. Kira dia macam gps aku la dan kitorang selalu plan projek JJCM ni. RESTOREN URAT KETING ni terletak kat SEKSYEN 7, BANGI. Bangunan belakang tu ada kedai nasik kukus pulak, bau ayam goreng berempah dia menusuk ke kalbu, sedap weh!!

Tapi tu mungkin next plan JJCM kitorang la, sebab hari ni punya plan nak makan sup urat keting tu je.

Kat area situ memang banyak sangat kedai makan, macam-macam ada, memang saingan tu sengit la.
Aku order sup urat keting campur perut putih je sebab perut muda yang aku teringin tu belum masak lagi time ni, malas nak tunggu sebab perut dah lapar

Check harga dulu...hehe
tak tahan tengok menu nih..terutama sup perut muda tu...peh!!
Ini sup urat keting + ekor = RM9
Member punye nih...
Ini sup urat keting + perut = RM8
Nasik kami, memasing amek udang kunyit..


Okay, secara keseluruhan rase sup tu sedap la, bagi penggemar sup buleh la datang sini sebab ada banyak jenis sup lain. Irfa pernah cakap nak bawak ayah aku makan kat sini time cuti sekolah nanti, harap2 ayah aku suka la..

Sunday, 26 August 2012

Tragedi pagi raya..

Salam..

Selepas smggu raya bru buleh apdet blog n fb sbb broadben xde line kt kg...apedaaa.. xleh pkay la cik oren ni...grrr. Spanjang smiggu balik kg beraya ni byk bnda y jadik... first2 skali..sila lihat gamba di bawah..huhu


Lokasi - selekoh tajam di blakang rumah makcik
Waktu - 10 pagi di pagi Syawal
Mangsa  - Viva & motor 125
Kerugian - 2 rat lebey je (viva) & tidak dikenalpasti (motor)
Kesan - Pemandu agak trauma...hehe..