Monday, 17 August 2015

RINDU NZ...

Auckland (NZ) adalah negara pertama aku pegi 6 tahun lalu (2009). Masa tu 1st time merasa pergi obersi, pastu naik pulak flight 11 jam lamanya sampai kematu. Itu adalah kenangan manis tu tak akan aku lupakan sampai bila2...IRFA dah naik loya setiap kali bila aku sebut pasal NZ...hahahaa..

Meh aku belanja gambar lama kami dengan caption "Jangan kata akak tak payung.." Psstt...masa ni aku tak sesihat skarang...ahakss


Time kami pegi dulu sekor KIWI pun aku tak jumpa..yang banyak kambing BIRI-BIRI je..gemuk2 semuanya...bulu tebai sebab sejuk sebab time tu winter..hehehe


Tapi yg aku herannya bila aku belek2 album lama..(oh ye...gambar ni semua masih utuh dalam thumbdrive ok, tak pernah cuci...huhu) aku perasan total gambar kitorang kat sana tak baru 1++ keping je padahal trip tu seminggu..

Kenapalah dulu aku pemalas sangat nak ringan2kan tangan snap pic kat sana dulu. Padahal masa tu dah pakai kamera digital kot..kalau pakai kodak lain lah kena berjimat cermat..

Beza sangat dengan keadaan sekarang ni..kalau pantang nampak apa2 yg menarik laju je tangan tu ambik hp nak snap..tu yang gambar jenjalan sampai beribu2 keping penuh memori..

Officemate baru balik tour South NZ, dapat souvenier kiwi sekoq ni hah...


#Entry throwback semata-mata.. ^ ^

4 comments:

  1. tinginnye nak ke NZ..what???...11jam????...8jam punye flight pun dh nak nangis raseeeeee..

    ReplyDelete
  2. kenangan mengusik jiwa le tu....
    pengalaman pertama naik kapal terbang mesti teringat2

    akak , first time ke sabah...


    ReplyDelete
  3. tahun 2009 dah start travel obersea...NZ lak tu..oohhh tidak...duit mahal...camna nk pegi ni...asyik tgk org lain pegi...jelez!!!!

    ReplyDelete
  4. hehehe samalah.. kita akan ada rasa attachment dgn first country yang kita pergi..
    akan sentiasa teringat2 kan.. hehehe i feel you CV.. i feel you..

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺