Thursday, 19 July 2018

JJCM PENANG (Part 2)

02 July 2018

Last day kami kat sini...

Kita try sarapan berat kat Roti Canai Transfer Road..jarak perjalanan 5minit je kalau jalan kaki dari hotel kami..



Roti Canai Ayam - RM8


Roti Telur Goyang - RM4


Selesai sarapan balik hotel..kemas2 barang dan bilik sebelum checkout..


Plan asal ke Bukit Bendera ofkos..tapi apakan daya takde rezeki kami sebab tempat tu tutup ada kerja  penyelenggaraan..sedehh.


So terpaksa tukar plan last minit..pening kepala nak piker aktiviti yang tak guna modal...hahaa

Last2 semua setuju nak makan angin naik feri ke seberang...


Best jugak sesekali naik feri ni...sampai seberang dengan takde tujuan kami pusing2 je ikot suka ati..

Singgah lunch kat Restoren Subaidah..pekena nasik kandar lagi..


Lepas makan patah balik naik ferry ke Georgetown.

Tiket Feri - RM 7.70 (kereta/pax)

Last sekali baru carik kedai Jeruk Madu Pak Ali. Tapi last time aku pegi yang kat tepi hiway tu..rasanya kat sana lagi banyak pilihan kot berbanding sini..


Aku beli sepaket dua utk family dan officemate je.

Total lost - RM 40


Lepak sejukkan tekak kt depan kedai jeruk ni. Ada banyak gerai makanan kat situ sebab depan tu Chowrasta Market..


Cendol Ais Tingkap - RM2.70


Pukul 8 lepas setelkan urusan keta sewa..kami dinner fast food je lah malam tu kat airport.

Flight kami depart pukul 1105 malam..huhu

Nasib ada tempat perabih masa..



Safely arrived at KLIA2..alhamdulillah...

.

**Sori dh lama tak menulis..dah lupa camana nak merepek...😂

No comments:

Post a Comment

Have a nice day... ☺