Thursday, 27 December 2018

HATYAI TRIP 2018..

Assalamualaikum...ini adalah entri penutup untuk tahun 2018..

Trip Hatyai (14-17 Dec 2018)


Ini adalah trip pertama aku menggunakan khidmat travel agen. Sebelum ni semua destinasi pakai konsep redah je..tu yg kadang2 tak dapat pergi banyak tempat.

Tapi nak ikut trip pakej ni kena banyak sabar dan redha la jugak. Kenapa aku cakap macam tu? Sabar kalau dapat ahli rombongan yang banyak ragam contohnya kaki lambat..kaki komplen. Redha pulak bermakna kita kena ikut semua tempat yang dah ada dalam jadual trip even ko tak minat pun satu2 tempat tu..haha


So far bagi aku trip kali ni best..ahli trip pon semua jenis yang sporting..walaupun takde sesi suai kenal pun tapi masing2 boleh borak. Tour leader yang sporting & peramah dan banyak membantu kami selama 3 hari kat sana. Tour guide pulak pandai bercerita membuatkan kami tak bosan sepanjang perjalanan.

So..kalau nak adventure boleh travel sendiri atau mungkin lebih jimat. Tapi kalau sesekali nak merasa trip yang ko dah tak piker apa2 tapi just piker duit poket banyak mana ko nak spend kat sana boleh try khidmat travel agen.


So pilihan kat tangan & poket sendiri..don't expect to much but just enjoy the moment..

Cerita selanjutnya kat next entry...

1 comment:

  1. ada pro n con kalau jalan dengan agen. apa2 pun betol pilihan ditangan sendiri =)

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺