Tuesday, 21 April 2015

VIETNAM Trip 2015 :: HARD ROCK CAFE HCMC..

Tak tau nape aku kena tulis ni sebagai tajuk entri...huhu

Okay, kisah kami di pagi Sabtu (18Apr15). Bilik kitorang yang xde tingkap jadik tak sedar yang hari dah cerah. Tengok jam dah pukul 7 lebih. Alamak...kite kena cepat ni sebab petang dah nak balik Malaysia. Masa itu EMAS sangat kat sana.

Hotel ni provide breakfast kat cafe roof top. Kami ambik set yang light2 jelah. Roti keras kosong + telur separuh masak + stroberi jem + butter + teh o panas.


Destinasi seterusnya sebelum BEN THANH MARKET di bukak adalah ke HARD ROCK CAFE HO CHI MINH dulu. Tambang 50000 VND (RM8) untuk satu taxi, naik ler ramai2...heheh

HARD ROCK CAFE pun x bukak lagi sebab kami tersampai awal sangat. So lepak2 ambik gambar dulu kat depan kedai. Yang best tu sebab ada free wifi kat depan tu, so lepas selfie boleh terus upload FB..hahaa


Dorang beli selai sorang baju HRC ni. Tapi yang tak best sebab dorang tak accept RM. Dorang hanya nak USD @ VND je. Terpaksa lah aku dgn adik mencarik money changer kat area situ.

Apapun ada baiknya jugak aku kena carik MONEY CHANGER tu sebabnya jalan punya jalan akhirnya aku sampai jugak kat bangunan bersejarah POST OFFICE dorang tu. Alaaa.... yg selalu ada dalam travelog kalau ke VIETNAM tu. Dekat je dengan HRC tu rupanya..seberang jalan je..


Dah siap sesi soping menyoping kat situ. Tahan teksi untuk balik ke BEN THANH. Merayau lah kami serata pelusuk dalam market tu carik barang masing2.

Singgah makan lunch kat restoren AMIN HALAL ni dulu. Rasa seram pulak nak masuk restoren yang ada aircond ni selepas malam tadi..tu yang kami pilih kedai ni. Ramai je Malaysian makan kat situ. Lokasi di hadapan RESTOREN HAJAH BASIROH.


Kami akhirnya berpecah...check point terakhir kat hotel. Tapi sebelum balik...harus pekena KOPI AIS kaww ni untuk kali yang kesepuluh....hmmmm


Balik hotel untuk final packing..bag makin beranak-pinak..heheh


Kami gerak ke airport dalam pukul 2 lebih sementara menunggu flight kami MH759 yang akan berlepas pukul 4.40 petang..


Doa banyak supaya beg kami tak kena tahan dengan pihak airport sana tu. Lagipun bukan banyak sangat kami borong haritu, orang kata just nice je....tapi dalam hati risau gak..hehehe


Okbai....

5 comments:

  1. Hehe..seronok lah dpt travel, kita ni tgh perut memboroi mmg tak dpt nak travel..tunggu baby kluar..hehe

    ReplyDelete
  2. syoknya jalan..syoknyaaa shopping...

    ReplyDelete
  3. akak dah lama tak travel naik flight.. masih trauma lagi.. huhu.

    ReplyDelete
  4. HRC tu mmng tak jauh pon kn dgn pos office tu...
    alahaiiiii teringat2 kesedapan kopi tu mmng terbaik sedap nye..

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺